Александър Миланов се отказа от номинация за "Човек на годината"

"Не искам да съм "Човек на годината". Не мога да приема убийството да се толерира и насърчава."

Публикуваме коментар на Александър Миланов от социалната мрежа Фейсбук. Активистът беше номиниран за наградите "Човек на годината" заради дългогодишната си работа в защита на правата на децата, които са изоставени от родителите си. След скандалния случай с номинацията на убиеца Джок Полфрийман, Миланов изпраща писмо до организаторите на "Човек на годината", с което се отказва от номинацията си.
Не искам да съм „Човек на годината“. Убеден съм, че човек, който допуска грешки, трябва да има възможност да се поправи. Убийството, обаче, не е грешка. Номинираният в конкурса „Човек на годината“ Джо Полфийман е извършил жестоко престъпление, след което един човек не е жив, а много други страдат от несправедливата загуба. Аз не съм добър човек. Имам своите недостатъци. Въпреки това не мога да приема жестокостта и отнемането на живот за действие, което трябва да се толерира и насърчава. Защото всички имаме права. Правото на живот е най-значимото от тях.

 

Не искам да съм „Човек на годината“. Убеден съм, че човек, който допуска грешки, трябва да има възможност да се поправи....

 

Публикувахте от Alexander Milanov в 6 ноември 2015 г.