Je suis Нягол

Мнение от Фейсбук

Много тъпа, жалка и тъжна случка. Много кофти ми стана за човека. Искам да призная, че съм работил 7 месеца в The Mall в София в търговски обект (и сега требваше да съм си още там, но се наложи да сменя обекта). Един ден бях в почивка на терасата и хапвах и тогава за сефте при мен дойде клошар и ме заговори. Беше нормално облечен, ако не ми беше казал, че е клошар нямаше да обърна внимание, че има кал по дънките и обувките му са поизносени, а якето мръсно. Започна да ми разправя историята си, която не ми беше особено интересно да слушам, но си поприказвахме, а го почерпих цигара. През целия ни разговор, в който той ми обясняваше как идва в мола, за да яде без пари (наистина се завъртя за 2 минути и си намери изоставена храна по масите - 2 пълни подноса и десерт) се чудех как по дяволите охраната го е допуснала да влезе изобщо в мола ???? После си казах защо пък да не го пусне - нищо лошо не прави, защо да не се нахрани...

Сега разбирам, колко неправилно съм мислел товага, че не е редно да е в мола този човек. Горкият Нягол не е бил клошар, дори е обичал да пие кафе в мола, и, доколкото разбрах, този му е бил любимият МОЛ. Толкова е нелепо. Проблемът не е в мола, а в морала и мисленето на хората!!!! Обществото ни е гнило, никакъв морал никакво мислене, никакво съпричастие!

В този ред на мисли ще споделя една моя случка в The Mall София. Докато работя с клиенти чувам "туп", вдигам поглед от компютъра и виждам човек, който лежи по очи в магазина ми, а от устата му тече кръв, не мърда! Запазих самообладание, веднага викнах охраната и линейка. Насъбрахме се 10-тина човека да му помагаме. Човекът бил епилептик и получил пристъп. В този момент влизат две млади момичета и минават покрай него сякаш го няма. Имаше локва кръв и 2 избити зъба от удара. И тия изобщо не им направи впечатление и питаха колежката дали има калъфи за самсунг!!! Тя, разбира се, ги изгони от магазина!!!

Как никой за 2 часа в тоя паркинг не е видял, че го бият горкия човечец ? Аз ще ви кажа, видели са го много хора, ама те са като тия двете момичета - гнили и прегнили отвътре и са си запалили колите и са си заминали да си мерят дрешките, които са си купили от мола!!!

Побойниците заслужават най-тежкото наказание, за да си преосмислят живота, но, за съжаление, това няма да помогне на нагласите и мисленето на обществото! Като търговец ще ви кажа, че бойкот над мола няма да реши проблема, защото търговците в мола нямат вина и заплатите им зависят от посетителите на търговския център. Като човек ще ви кажа, че съпричастност, съчувствие и какъвто и да е протест в името на горкия човек е необходим, за да се замислят останалите хора над това, което са, а може и да се разбудят малко!!! (не е сигурно)