Катаджийските глоби на милионерите от север

Крими

12-03-2015, 22:20

Снимка:

Авторът

Автор:

nikikm.blog.bg

Всичко от Автора

Известен северен милионер с бизнес конни надбягвания и съдържател на жилищен фонд за отдаване жилища под наем миналата седмица беше глобен с 54 000 евро за превишена скорост северен милионер, който карал колата си с 103 км. при позволена 80 км в час.

Той не е единствения глобен милионер по севера. Друг водач на МПС, също милионер Юси Салоноя карал в Хелзинки при 40 km ограничение със скорост -80 километра в час през февруари 2004 г. Глобен бил за превишена скорост с 170 000 евро, която сума, след обжалване от негова страна била намалена до 100 000 евро. Салоноя достигнал рекорд в 2006 достоен за Книгата на рекордите Гинес, като отново бил глобен с двойно по-голяма сума.

Глобяват се и полицаите водачи на полицейски коли за неправилни паркирания на полицейските коли.

Анси Ваниоки - бивш директор на Нокиа, собственик на бърз мотоциклет в Хелзинки през октомври 2001 година за превишена скорост получил глоба от 117 000 евро.

Следващ северен милионер - Яри Бьор през януари 2009 г.бил глобен със сумата от 111 888 евро глоба за превишена скорост. Бьор е карал с 82 км. в час при ограничение на скоростта от 60 км. в района.

В 2013 година през октомври Андес Виклов, също милионер, го глобили 95 000 евро за превишена скорост.Той е карал със 77 км. в зона, където има знак за 50 километра ограничения на скоростта.

Шест полицаи са глобени със сума в размер на 400- 1000 евро на лице, водач на МПС за неправилно паркиране на колите. Техните скромни оправдания били, че служебно бързали, но си платили глобите.

При нас (във Финландия - бел.ред.) паричният размер на глобата се определя от размера на доходите на водача нарушител.

Всичко е вкарано в компютъра и полицията има достъп за секунди до данните. Тук няма черна работа, нито укриване на доходи и данъци.

Един обикновен работник за същото нарушение плаща глоба от 400 до 1800 евро. Пенсионерите плащат около 300-1300 евро, зависи от размера на пенсията.

Милионерите ни плащат глобите си в зависимост от доходите си милиони. Всичко се знае. Няма скрито покрито. Няма корупция. Преди да те спре органът на КАТ той е проверил и знае доходите ти, след това само съставя акта.

Книжката на водача се отнема при превишена скорост от 50% нарушение на допустимата скорост и при няколко нарушения на завишена скорост.

Ако нарушителят е имигрант, тази глоба му става пречка за получаване на гражданство, тъй като с нарушението попада в регистъра за нарушители на законите на държавата.

Някои милионери считат, че северните закони за водачите са сурови. Хората смятат, че са добри тези закони и напълно демократични.

Така смятат и за прогресивните данъци тук. Те са демократични и истински според мнозинството обикновени хора немилионери.