Бойко Борисов: Цяла Европа застана зад България (видео)

Бяха пуснати всички еврофондове, всички програми работят

„Цяла Европа застана зад България. Бяха пуснати всички еврофондове, всички програми работят за България. Ако останем в управление 2015 г., гарантирам, че над 5 млрд. лева ще бъдат разплатени към общини, бизнес и всичко останало.” Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на общо събрание на ЖЕНИ ГЕРБ в НДК.

„Видяхте през последните седмици, че разплатихме средствата навсякъде по общините. Това са над 90 хиляди човека и фирми, които получиха своите пари от КТБ. 3 млрд. 300 млн. лева "живи пари" са разплатени. Това е спокойствие за вложителите, които месеци наред чакаха това да се свърши и ако нямаше правителство, нямаше как да се случи. Десетки хиляди хора получиха своите пари”, посочи Бойко Борисов. Той обясни, че влиза в положението и на другите партии и разбира, че сигурно им е трудно.

„Много от Вас се питаха дали да участваме в управлението. Благодаря на тези партии, които заедно с нас участват в управлението, защото дори само това, което сме направили до момента е достатъчно. Само това си заслужаваше да влезем в това правителство”, допълни премиерът. „Всички сме си дали ясна сметка, че това е по-добрият вариант. Не е идеално, друго е само ГЕРБ и Реформаторският блок да са в управлението. Тогава ще бъдат направени много по-смели реформи. Сега е необходимо да се съобразяваме с повече хора. Но във всички случаи е за добро на страната. Виждате реакциите и отношението към България и в САЩ, и в Европа, и на всички лидери”, каза още Бойко Борисов.

„Нашите жени са заслужили своите места, а не са поставени просто, за да има жени. Прав е Цветан Цветанов, че и нашата позиция не е много сигурна във времето”, пошегува се премиерът Борисов. „В ГЕРБ на постовете, на които имаме жени, просто нямаме по-добър мъж за тях”, подчерта той. „Слушах Йорданка Фандъкова с каква болка говори за вчерашния протест. Това са провалени партии и те самите знаят, че нищо не могат да направят. Тези, които организират протести, са в историята. Те виждат колко не могат”, допълни министър-председателят. Той припомни, че когато ГЕРБ са дошли на власт всичко в София не е имало нито план, нито канализация, а сега е останала малка част от столицата недовършена. Премиерът пожела на всички да бъдат добри и да проявяват разбиране.

Източник: boykoborissov.bg