Алекс Алексиев: Най-опасното в Европа е, че съществува де факто съюз между левите партии и ислямистите

"Това, което е най-опасното в Европа, за което никой не говори в момента, е, че съществува де факто съюз между левите партии и ислямистите." Това заяви в предаването „Конструкция“ експертът по радикален ислям Алекс Алексиев.

"Това, което не се разбира от много от управляващите в Европа и Америка, е, че ислямизмът е една тоталитарна доктрина, която силно прилича на добре познати тоталитарни доктрини от 20 век – на нацизма и комунизма", коментира експертът и добави, че борбата с ислямизма трябва да се води като тази с комунизма и нацизма.

"Ислямизацията на мюсюлманските общества върви по такъв радикален начин, че бих казал, че опасността за пълно дестабилизиране на такива държави, например като Франция, е изключително голяма. Във Франция има такива чувствителни зони – мюсюлмански гета, в които дори полицията вече няма много достъп. Ситуацията е изключително опасна. За съжаление, европейските правителства като че ли или не искат да знаят, или си зариват главата в пясъка за тези тенденции", изказа мнение още Алексиев.

Цялото интервю можете да чуете ТУК