Бойко Борисов: Надявам се, че през март 2015 г. ще се вдигнат морските и въздушни граници на България за Шенген

Политика

15-12-2014, 19:04

Снимка:

Бойко Борисов - Фейсбук

Автор:

Бойко Борисов - Фейсбук

Всичко от Автора

Още по Темата:

Меркел ни праща експерти (обновена)

Германия застава зад България за разрешаването на ситуацията около „Южен поток”

Премиерът е запознал канцлера на Германия с проблемите, свързани с бежанската вълна и ресурсите по сигурността на границата

Днес се срещнах с канцлера на Германия Angela Merkel в Берлин. Това е написал министър-председателят Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

„Договорихме се Германия да ни помага в някои от най-ключовите сфери за страната ни: съдебната реформа, енергийните проекти и усвояването на европейски фондове. Радвам се, че г-жа Меркел изрази готовност да подкрепи България на предстоящия Европейски съвет в Брюксел по други две значими теми - предложението ни за изграждане на газов хъб в България, както и удължаването с една година на срока за усвояването на еврофондовете”, е написал още Борисов.

„Канцлерът подчерта, че е видяла решимост в сегашното правителство да се заеме сериозно с проблемите пред страната. От своя страна аз я запознах с проблемите, които стоят пред страната ни, свързани с бежанската вълна и огромните ресурси, които харчим за сигурността на границата. Надявам се, че март месец 2015 година ще се вдигнат морските и въздушни граници на България за Шенген”, добавя премиерът Бойко Борисов.