Радан Кънев: Участието на България в "Южен поток" винаги е било неизгодно

"Руснаците са способни доста двузначно да представят позиция. По тази причина ще изчакам известно уплътняване на позицията и след това ще коментирам по-обстойно", заяви пред ПИК Радан Кънев, председател на парламентарната група на Реформаторския блок.

Потърсихме мнението на лидера на ДСБ във връзка с изявлението на руския президент Владимир Путин, който вчера след срещата си с турския си колега Ердоган коментира:
"При настоящите условия Русия не може да започне строежа на проекта "Южен поток. С оглед на това, че до момента не сме получили разрешение от България, смятаме, че Русия в тези условия не може да продължи реализацията на този проект. Имам предвид това, че сега трябва да се започне строителството на този тръбопровод в Черно море. Ние не можем да започнем строителството на морската отсечка, докато не получим разрешението от България".
"Може доста двузначно да се тълкува информацията, която постъпи вчера. За нас участието на България в "Южен поток", поне по настоящите правила и параметри, винаги е било крайно неизгодно. За мен лоша новина няма, но нека все пак да се уверим, че точно за това става дума", подчерта Кънев пред медията ни!
Източник: Pik.bg