70 години народът оскотява в позата на щраус, а червените принцове станаха свръх богати

Общество

01-12-2014, 12:14

Снимка:

Faktor.bg

Автор:

Петър Бояджиев, Faktor.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Никаква отсрочка!

Селфи-новините и телевизионната Ебола

Тези, които доведоха България до Трета национална катастрофа, сега внушават апокалипсис след закриване на военното разузнаване

Умопомрачаваща неграмотност и преднамереност струи от голяма част от телевизионните екрани и медиите в България.

Една от точките в дневният ред на българския парламент, а и на обществото е апокалипсисът, който ще настъпи от закриването на Военното разузнаване и колко незащитена е България поради слабата си армия. Но кои са все пак защитниците на тези мрачни прогнози? Ами точно тези, които доведоха страната до Трета национална катастрофа в края на 80-те години, след „успешната“ ера на комунизма.

В основата на всички трагедии от последните 25 години е от позата на щрауса, в която непрекъснато се намираме. Това е страхът или отказът да се погледне истината право в очите и да се признае, че в края на 80-те години рухна не само комунизмът, но България беше пред банкрут и в резултат на този исторически срив днес все още не можем да се оттласнем от дъното. Най-парадоксалното е, че медиите и журналистите непрекъснато търсят позиции и коментари точно от тези, които не са успели да осигурят сигурността на българската държава тогава, когато са имали точно тази отговорност. Как може здравият разум да не проумее тази елементарна реалност, че самото понятие държавна сигурност и случилата се национална катастрофа сочат, кой колко чини и

кой какво е направил за България

Нека сложим настрана всички морални доводи. Нека стъпим на най-прагматичния подход. Тези индивиди, подчиняващи се само на една идеология, които бяха узурпирали всички елементарни права на българските граждани и твърдяха, че само те знаят накъде и как ще върви България, доведоха страната до тази безпрецедентна национална катастрофа днес, но и до сбъркания преход. Проблемът е, че те пак са по екраните и ръсят примитивните си мнения.

Да си спомним какви крясъци бяха, когато се реши да се отворят архивите на ДС. Какви катастрофални сценарии се описваха за националната сигурност. Но какво излиза всеки ден от потайностите на комунистическите спец служби – че става дума не за сигурност, а за обикновени доносници, за банда крадци на банки, за организиран бандитизъм и то в най-висша форма.

Сега наблюдаваме отново същото. „Здравите“- сили на задкулисието скочиха организирано срещу новия шеф на вътрешната комисия в парламента ген. Атанасов. Бил много лош, искал да нанесе удар на националната сигурност, предлагайки законопроект за сливането на НРС и Военно разузнаване в една силна Агенция. Големият проблем е, че старите чекисти усещат, че този законопроект ще разруши

поредното убежище на тази криминална банда,

маскирала се под прикритието Военна информация. Само да знаеха наивните българи какво се крие в действителност зад тази маска – прозаично, но ужасно - пари, активи и търговия с влияние и зависимости. От разрушаването на тези мафиотски обвързаности ли се страхуваме?

Във всяка страна армията е последната бариера за сигурността ѝ. А в сега сложилите се дадености в Европа българската армия има значение и стойност единствено в кадъра на общата сигурност, която гарантира НАТО на страните членки. Всичко друго е само евтина демагогия за лишавания от политическа просвета в продължение на 70 години мизерстващ българин.

Нищо добро не е възможно да се постигне в България без да се събере кураж и да се погледне истината очи в очи. А тя е, че в продължение на 45 години и после още 25 страната е водена към историческа национална катастрофа, ограбване, оскотяване, заради свръх обогатяването на една шепа червени принцове. За това съм изумен от изказът на един бивш български президент, който наскоро обяви: РУХВАНЕТО НА КОМУНИЗМА Е ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ! Да, рухването на комунизма беше добър шанс за България, но то е и предизвестена национална катастрофа, от която страната все още не е излязла, а виновниците за нея - не са получили възмездие и справедливост. Този фалшив успех е днешното ни жалко настояще, от което без истински реформи не можем да оцелеем в бъдещето.

Източник: Faktor.bg