Вижте зловещата истина - "Съветската история"

Политика

13-11-2014, 09:51

Снимка:

Faktor.bg

Автор:

Faktor.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българският преход в картини

Преходът

По следите на изгубения преход

Отвъд митовете е действителността за комунизма и социализма, а от тях боли и тече кръв

България е в тотален упадък – доказа го и честването на 25-годишнината от 10-ти ноември и началото на прехода. Оказа се, че поколенията, родени след тази „светла” дата, са новите роби на прехода. А преди 25 години ние - свидетелите на събитията, вярвахме, че тепърва предстои да израснат и да се родят децата на свободата и демокрацията. Тъжно и жално, защото днес тези нови поколения вярват, че животът при комунизма е бил по-добър и по-светъл. Над 55% от българите декларират това предпочитание в социологическо изследване, публикувано тези дни. Фактът е не просто смущаващ, той е зловещ и тепърва политолози, психолози и историци, които още живеещите в годините на Живков, ще трябва да дадат адекватно обяснение – как стигнахме до това перверзно деформиране на съзнанието? Каква прокоба тегне над този народ, че тъгува по палачите на десетки хиляди свободни и интелигентни българи, които бяха избити от червения терор? Как да оправдаем носталгията по един кървав режим, който съсипа морала, духовността и религиозните устои на българина, затри селото, уби предприемчивостта и издигна в култ примитивната алчност на комунистическата номенклатура.

Ако все още се колебаете дали отново да се борите и мечтаете за комунизма, от който човечеството се опитва да се освободи вече цяло столетие - гледайте потресаващия документален филм "Съветската история". Той е посветен на милионите жертви на комунизма, изследва идеологическите прилики и зловещи сходства и варварски прийоми на СССР и Нацистка Германия. Лентата е заснета със съдействието на Европейския съюз и е потресаващ преглед на зловещото развитие на социализма и национал-социализма. Ужас, от който в последствие Европа, а и много държави като България и до днес не могат да се освободят от него.

Комунизмът, по своята идея не е бил лош - възхвала на равенството и хармонията, но не и в действителност. "Класовата борба", прокламирана от Ленин, предвижда за постигането на червените идеали дори физическото елиминиране на една класа от хора. Превръща се в социален експеримент, "преструктуриране на обществото", геноцид над собствения народ - изтребление на милиони, сред които най-брилянтните интелектуалци, най-добрите работници, инженери, творци. Така започва комунизмът не само в СССР, но и в Куба, Китай, Полша, Никарагуа. И в България се налага същият този злокобен модел, показват авторите на филма.

Идеологията на Маркс и Енгелс за модерно безкласово общество, възприета от нацисти и комунисти, реално довежда до украинския "Гладомор" през зимата на 1930 година, завършил с изтреблението на 7 милиони души; изграждането на ГУЛАГ на територията на цяла СССР. Именно тези съветски практики на комунизма в последствие се превръщат във вдъхновение и модел на поведение за нацистите по време на ХОЛОКОСТ. Тогава десетки милиони изчезват завинаги в общите гробове на Катин, Лвов, Виница, Тарту ... .

"Ръцете вързани зад гърба, един изстрел в тила и сгромолясване в огромния масов гроб" - това е съдбата им, разкриват потресаващи кадри в лентата.

В следствие на масови убийства, глад и мизерия цяло поколение от деца губи родителите си, милиони остават безпризорни. Броят им е толкова голям, че в средата на 30-те на миналия век Сталин разрешава убийството над деца на 12-годишна възраст и създава квотен принцип за системно контролирано избиване на безпризорните, като цената на всяко убийство е 200 грама хляб повече за палачите им.

"Съветската история" ни показва и тесните връзки и сътрудничество между Хитлер и Сталин, доказателство за което са представените писмени документи. От тях ясно се вижда в какви тесни взаимодействията са били НКВД и СС, документиращи съвместният геноцид, наложен върху огромна част от Европа. Във филма е проследена и приемствеността на миналия терор със сегашното управление на Путин в Русия. Силно ксенофобската пропаганда, диктувана от властта в Кремъл, водеща до хиляди убийства, извършени от радикални национал -социалистически групи в цяла Русия.

Гледайте този филми и тогава решете, дали все още мечтаете за комунизма и социализма, дали искате да живеете в това зловещо време?

Цялата обърканост на българите днес е следствие и от майсторски промитите мозъци и контролираната липса на обективна информация, какво точно се е случвало и в България по времето на диктатора Живков. Истината за зверствата на комунизма и хилядите негови невинни жертви я няма в учебниците по история и вероятно затова децата и внуците още се прехласват по терористите от „На всеки километър”.

Но отвъд митовете е реалността – гледайте "Съветската история", от нея боли, защото е истинска.

Източник: Faktor.bg