Скандална версия! "Бандата на четиримата" прикривала истината за смъртта на Валя!

Крими

02-11-2014, 13:21

Снимка:

pik.bg

Автор:

pik.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изчезналата жена е медицинската сестра Валя Иванова

Губят се 10 часа след изчезването на Валя

Майката на Валя: Дъщеря ми е убита! Преди да излезе си е правила прическа и маникюр

Близки на удавената Валя: Някой праща сърца във фейсбук от нейно име

Камера засякла Валя до моряшкия паметник в Морската градина

Откриха обесен бащата на удавената Валя

Прокурорът по казуса с удавената Валя проговори: Нямаше бели дробове, чакам важна експертиза дали е убита

Приятелят на удавената Валя търси нова любов в сайтове за запознанства!

Приятелят на изчезналата Валя: Ще се побъркам! Много е тежко...

Майката на изчезналата Валя: Думите ми за трети човек са изтълкувани погрешно!

Приятелят на изчезналата Валя: Моля Ви, имам нужда от вашата подкрепа и помощ да я намерим!

Изнудвали приятеля й Валентин заради заем от лихвар, тормозили баща й, преди да се самоубие

На редакционната поща на ПИК се получи писмо от, както сами се представят, близки на медицинската сестра от Бургас Валя Иванова. Както е известно, 25-годишната красавица бе намерена удавена близо месец, след като изчезна безследно.

В писмото с подател Пепи Иванова се твърди категорично, че Валя е убита.

"Историята на това лъчезарно момиче разтърси всички ни, вие също не спирате да пишете за нелепата й смърт. Но все още вестниците и други издания се страхуват да разровят смъртта й докрай. Много от вас се страхувате, защото полицейската мафия е силна и е в състояние да се разправи дори с вас. Но ние не губим надежда, че можем да изкараме на светло мръсните тайни, които погубиха Валя", казват близките на хубавицата.

В писмото е цитирана статия, която ПИК препечатва дословно от сайта alarmanews.com:

На Архангелова Задушница търсим отговор:

„БАНДАТА НА ЧЕТИРИМАТА“ ЛИ УБИ ВАЛЯ ОТ БУРГАС?

В морския град се питат дали Милен Димитров или Владо Дебелия е тайнственият любовник на удавената девойка

Най-скандалната версия подозира ексшефа на МВР-Бургас Милен Димитров, заместник-директора Калоян Калоянов, началника на икономическа полиция Владо Дебелия и колегата му от БОП Киро Кирязов като пряко отговорни за прикриването на смъртта на медицинската сестра Валя, която бе заподозряна в отношения с високопоставен началник в ОДМВР. Пред медиите масло в огъня наля и майката на мъртвото момиче Пенка Иванова. Почернената жена потвърди версията, че дъщеря и е имала тайна връзка с висш полицай, който сега покрива цялото разследване. Случайно или не, след интервюто й за в. „24 часа“, Владимир Маринов-Дебелия светкавично излязъл в дълга отпуска, а Кирязов – в болнични. Недосегаемият Калоян Калоянов пък бил задействал всичките си политически връзки, за да отклони интереса на разследващите от себе си. По силата на същата „случайност“ отстраняването на Подлогата (както е прякорът на Милен Димитров - бел.ред.)) от директорския пост съвпадна с първите подозрения за насилствена смърт. В коридорите на областната дирекция все по-упорито се говори, че точно случаят „Валя“ е причината позорно изританият Милен Димитров така отчаяно да драпа за връщане на директорския пост. Явно той и дружинката му, по-известна като „Бандата на четиримата“, не са замели докрай следите на гнусното престъпление, обзалагат се опитни бургаски криминалисти, коментира alarmanews.com.

Сайтът припомня, че ортаците му Калоянов, Дебелия и Кирязов имат богат опит в прикриването и провалянето на полицейски разработки. Срещу Кирязов е в ход дисциплинарно производство. Той е хванат да издънва проверки и дознания срещу знакови сводници и контрабандисти. Според техни колеги, сега карето бандити под пагон се е притаило в очакване на новата власт. Милен Димитров разчитал на верните си криминални приятели да платят за връщането му. Дебелия и Кирязов пък ударно събирали пари да се откупят пред новата власт като за целта продавали вътрешна информация. Калоянов от своя страна обикалял партийните централи, за да си осигури подкрепа и при новата власт. Четиримата се кълнeли, че щом овладеят ОДМВР-то, ще приключат „самоубийството“ така, че никой повече да не разрови студеното досие.

А че случаят е повече от съмнителен, спор няма.

Тартори на кримиконтингента се кълнат, че са засичали Валя на частни партита в крайградски вили, а съвсем наблизо били паркирани служебните коли на високопоставените куки.

Враговете на уволнения дисциплинарно заради груби закононарушения Милен Димитров подсилиха съмненията, припомняйки навика му да преспива с жените на своите подчинени. Такава безспорно е и Валя, чийто годеник е полицай от бургаските структури на МВР. В черното му тефтерче фигурирали имената на над 15 полицейски гаджета и съпруги, кълнат се някои от орезилените служители на дирекцията.

Покрай тези съмнения изплува споменът за две гимназистки от бургаски техникум, които се оплакали, че са брутално изнасилени от Димитров и Владо Дебелия. Гаврата се случила по време на купон с полицаи и местни мутри. Докато случая отшуми, близките на двете момичета били системно тормозени да мълчат. Същото е преживял и бащата на красивата Валя, който се оплакал от телефонен терор и брутален натиск да прекрати собственото разследване за смъртта на дъщеря си. Малко след това той беше намерен обесен.

Други служители под пагон пък си припомнят, че полицаят-приятел на медицинската сестра на няколко пъти излизал бял като платно от кабинета на Калоян Калоянов в деня след изчезването й. Зам.-полицейският началник следва да признае чувал ли е версията, че преди година Валя и гаджето й били притискани да платят предсрочно тлъст заем. Парите им били отпуснати от местен лихвар, покровителстван от Димитров и Калоянов. На тази информация се натъкнал приживе и бащата на момичето, който плати за истината с живота си.

От сайта alarmanews.com завършват със следното обръщение:

Съзнавайки тежестта на всички твърдения, които се носят в ъндърграунда и полицейските среди на Бургас, онастояваме замесените лица незабавно и публично да ги отрекат. Така ще докажат, че изнесеното в настоящия материал няма нищо общо с фактите около трагедията. Също така очакваме институциите, наели се с повторно разследване, да отговорят на следните въпроси, които все по-упорито се носят в прокуратурата, ДАНС и „6-ти септември“:

      • Кой от т.нар. „Банда на четиримата” би могъл да е висшият полицай, с когото по думите на собствената си майка, е спяла бургаската жертва на полицейски произвол?
        • Тормозил ли е Владо Дебелия бащата на Валя преди да го намерят обесен?
          • Прикрива ли някого зам.-директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов?
            • Имал ли е приятелят на Валя заем към бургаски лихвар, за когото се знае, че е покровителстван от Милен Димитров, Калоянов и Владо Дебелия?

Докато не получим ясни отговори, няма да спрем да изнасяме тайните от подземието на ОДМВР-Бургас.

 

 

Източник: ПИК