За старата и за новите опорни точки

Общество

31-10-2014, 13:45

Снимка:

Facebook

Автор:

Александър Йорданов, Facebook

Всичко от Автора

Спомняме си началото: ЕДИН НАРОД СРЕЩУ ЕДНА ПАРТИЯ. Ние бяхме народа,а партията – БКП. Целта на БКП бе да спаси и уреди партийната номенклатура, родата и децата. Затова и противопоставянето трябваше да бъде размито, подменено чрез ПЪРВАТА ОПОРНА ТОЧКА: " ВСИЧКИ СА МАСКАРИ". Мътната вълна на тази „опорна точка” изхвърли извън борда на политиката много достойни и честни хора и отвори вратата за хитреци и дори открити мошеници, които с много пари играеха различни роли - включително и на демократи. Днес мътната пелена на тази точка продъжава да покрива политическото пространство. Тя е вече част от мисленето на народа. И това, заедно с ограбването на националното богатство, е „успехът” на БКП.
КОИ СА НОВИТЕ ОПОРНИ ЧЕРВЕНИ ТОЧКИ?
Доскоро такава бе: ГЕРБ и БСП ще правят заедно правителство – широка коалиция. Това бе опорна точка също от началото на прехода, умело прокарана чрез правителството на Димитър Попов – 1990-1991 г.
Най-новата е: ДПС подкрепя ГЕРБ. Целта е да се забрави, че БСП и ДПС бяха заедно през целия преход. Да се забрави, че ДПС е рожба на БКП.
Как да оборим тази опорна точка. Много просто. Ако управляващата коалиция ГЕРБ-РБ внася добри и полезни закони нека ги подкрепя, който иска. Затова – добри закони, смело напред и опорната точка за ДПС се спихва като комунист пред портрета на Путин.
Друга опорна точка: новото правителство щяло да бъде малцинство. Но веднъж избрано то вече е мнозинство. Не съм чувал понятие „опозиция – мнозинство”. Тия които се определят като опозиция на правителството на ГЕРБ и РБ логично ще бъдат малцинство – всички поотделно. Освен ако не се обединят. Но това означава БСП отново да се прегърне с ДПС, с Атака, с куриоза Бареков , с отрочето си АБВ, с Патриотичния фронт. Защото сама такава неморална прегръдка може да свали правителството на ГЕРБ и РБ. Ами да се прегърнат. Тогава по-лесно ще се спечелят следващите избори – отново от ГЕРБ и РБ.
Извод: НЕ СПОДЕЛЯЙТЕ И НЕ РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ ЧЕРВЕНИТЕ И ЧЕНГЕСАРСКИ ОПОРНИ ТОЧКИ.

Това сподели в профила си във Фейсбук Александър Йорданов.