Александър Йорданов: РБ прилича на автомобил с шофьор, който дава газ и натиска спирачки

Реформаторският блок губи ценно време - дясно-центристко управление е най-добрата конфигурация за управлението на страната

Това коментира в интервю за Дарик председателят на 36-тото Народно събрание Александър Йорданов.

Той призна, че реформаторите имат вътрешни проблеми. Александър Йорданов е категоричен обаче, че всички в този парламент трябва да решат задачата, която им е поставена след изборите - да направят правителство:

„РБ, за съжаление, в момента прилича на един автомобил с шофьори, които едновременно дават газ и натискат спирачката. Няма как един автомобил да върви, ако едновременно даваш газ и спирачка. Оттам идват противоречията в тяхното поведение", добави Йорданов.

Според него България в момента имала нужда от хора, които да я освободят от зависимостите - от мафията и монополите:

„И от ред други неща, които се говорят непрестанно по медиите, а тези хора се ослушват. Аз вчера дори написах във Фейсбук три глагола от турски произход - назлъндисвам се, кандърдисвам и кандисвам. Реформаторите са точно в тази ситуация, те се назлъндисват, взаимно се кандърдисват, знам, че накрая ще кандисат, но се губи ценно време. Не искам да има разпад на РБ, защото проглушихме ушите на хората, че стават обединени. Трябва да имат малко задръжки на приказването, спирачка на устата. Искам да им кажа, че ако някой от тях се притеснява за постове, за позиции, има възможност всеки да се реализира в едно държавно управление. Държавата дори очаква те да имат желание за такова управление. И е много грешна тезата: „Защо да управлявам, ако не станат реформи?". Никой не иска от сегашната политическа ситуация за няколко месеца да се направи това, което не е направено за 25 години. Ако някой така мисли, той значи мисли като комунист. Едно време само те ни обещаваха - една петилетка за три месеца".