Костов с опит за преврат в партията на Кунева, Радан със седем свои депутати ще пробва да изнудва Бойко Борисов!

За целта Командира е съставил таен план

Една от най-противоречивите фигури на прехода Иван Костов ще пробва да нанесе нов удар срещу Меглена Кунева и Бойко Борисов преди решителния втори кръг от преговори за съставяне на правителство, научи ПИК.

За целта Командира е съставил таен план, с който ще опита да превземе партията на Кунева - Движение България на гражданите (ДБГ). Костов вече е задействал сценария си, който предвижда бившата еврокомисарка да бъде свалена от председателския пост с помощтта на ренегатите Христо Ангеличин и Прошко Прошков.
Преди да бъдат подслонени в партията на Кунева, Прошко и Ангеличин дълги години бяха в Демократи за силна България (ДСБ) на Костов.
В момента, обаче Ангеличин и Прошков не били доволни от факта, че останаха извън 43-ото Народно събрание и ще опитат да отмъстят на Кунева. Интересът им съвпада с този на Иван Костов, който не може да си намери място, че Кунева не само е народен представител, но и е готова да влезе във властта като вицепремиер.
Костов действа и по друго направление. Според наши източници, Командира вече е дръпнал конците на Радан Кънев и го е насъскал твърдо срещу Борисов.
В следващите дни Кънев и верните му седем депутати ще направят всичко по силите си, за да обясняват пред обществото колко вредна би била коалиция ГЕРБ-Реформаторски блок, която да излъчи правителство с министър-председател Бойко Борисов.
От друга страна Кънев отлично осъзнава, че при нови избори Реформаторският блок едва ли ще спечели и половината от гласовете, които получи на 5 октомври.
"Грешката на Радан е, че вярва сляпо на Костов. Ако продължава да го слуша, той ще превърне Реформаторския блок в бутикова партия от типа на ДСБ", не скриха възмущението си пред ПИК от Реформаторския блок.

Източник: Pik.bg