Вече е ясно: Проруските сепаратисти са свалили малайзийският самолет

Според "Der Spiegel", доводите са „еднозначни”

"Това твърди доклад на германското външно разузнаване за отговорността за свалянето през м.юли на пътническия самолет с 298 души на борда.

Шефът на разузнаването Герхард Шиндлер е представил на закрито заседание на параментарната комисия за контрол на специалните служби, множество доказателства за участието на проруските сепаратисти в престъплението. Сред тях са и сателитни снимки. От доклада става ясно, че проруските сепаратисти са завладяли от украинска военна база антиракетна система от типа BUK и с нея на 17 юли са изстреляли ракета, която е експлоадирала в непосредствена близост с малайзийският самолет.
Според "Der Spiegel", доводите са „еднозначни”. Те опровергават категорично руската версия за „украински изстребител”, кото се е намирал в близост до пътническия самолет. Руската версия е пълен фалшификат – това е изводът на немското разузнаване. Немската прокуратура е започнала следствие във връзка с подозрение за извършване на военно престъпление", това написа на бичната си страница в социалната мрежа Фейсбук Александър Йорданов.