Ирина Репуц към Радан Кънев: Изнудваш да си мълчим в името на единството на блока

Общество

17-10-2014, 17:02

Снимка:

Facebook

Автор:

Ирина Репуц, Фейсбук

Всичко от Автора

Лидерката на Християндемократическата партия от коалицията на Реформаторския блок Ирина Репуц се обърна към Радан Кънев във Фейсбук.

„Когато питаш всички ли са представени и има ли единство, значи изнудваш и разцепваш, така ли?!” – пита Ирина Репуц от стената си в социалната мрежа.

„Нима е изнудване да искаш насреща си да виждаш честни пратньорски отношения преди самият ти да встъпиш в такива със същите хора?! Какво ви става, бе колеги?! "Плоска и евтина игра" - Радане, мислиш ли, че тези думи са обнадеждаващо начало за продължаване на преговори? После какво ще кажем - ГЕРБ са виновни - все за нещо, ще измислим, трябва само да изглежда важно! Сетих се - не искат да се откажат от резултата си от изборите в наша полза - не ги е срам - такава безочливост! Съжалявам, но вече наистина не разбирам. Държим се несериозно, а искахме да направим толкова важни неща и нито едно от тях не е възможно без разбирателство и обща воля и без партньори. Заядливостта и караниците не помагат. Съжалявам, Радане, ти явно си решил да вървиш сам в неясна посока и всички ние около теб сме на практика изнудени да си мълчим в името на "единството на блока" . Всяко несъгласие се наказва с отлюспване и изолация. Това е много неприятно deja vue от времена, които казваме, че за нищо на света не искаме да върнем. Нямам отговор на поканата си за среща на лидерите на блока, явно трябва да чакам решението на "другарския съд".

 

 

Онзи ден Ирина Репуц изрази огорчение от пренебрежителното отношение на останалите членове на Блока към нейната партия (ХДП) и другия коалиционен партньор – партия БНД, чийто зам.-председател Борислав Великов стана депутат от Монтанско. Репуц разкри, че преговорните позиции не са съгласувани с тях, и че никой не е търсил тяхното мнение.