Гражданите водят 1:0 срещу мафията – никой не иска „любов” с ДПС

Общество

16-10-2014, 22:47

Снимка:

faktor.bg

Автор:

Faktor.bg

Всичко от Автора

Старата мома Местан опита да съблазни Борисов, но не бе пожелана

ДПС опита да съблазни ГЕРБ но не успя, старата мома се самопредложи, вярвайки, че номерът и ще мине, но не бе пожелана. 

Лютви Местан опита с власт да изкушат Борисов, декларира, че са готови на всичко, не искат нищо, но само да не правят анти ДПС коалиция, а националистическите и патриотични формации да бъдат изолирани от бъдещето управление. Вместо да хленчи сега и да изнудва ГЕРБ, Местан да си даде ясна сметка, че заради тяхната арогантност и жажда за власт през 2005 г. кукловодите създадоха "Атака", за да се възстанови разклатеното доверие на Доган, а  в парламента вече присъстват 4 националистически формации. Днес освен, че всички са отвратени от корпорацията ДПС и задкулисните й механизми, партиите разбрат и осъзнават, че който е заиграл с Доган и Местан после е жестоко прецакан. По този трънен и срамен път минаха СДС, ОДС, царистите и НДСВ, БСП - няма техен партньор, който да не е бил 

излъган, употребен и изхвърлен

Политико-мафиотският модел е в тотална изолация заради събуденото демократично българско общество. Успех е, че вече никой, дори и да му се иска, не смее да флиртува с ДПС, защото знаят че цената на тази „любов” минава през политическата им смърт.

Дълбокомислещият Местан, който използва в речта си непрекъснато сложни словесни конструкции и чужди думи, е вярвал, че Борисов ще се оплете в мрежите му. Явно до последно някой го е лъгал, че Бойко ще се пречупи и ще им се поддаде да прави управление на малцинството с тяхна подкрепа. Но в ГЕРБ са разчели уроците от историята и това е първата победа на гражданското обществото, че няма да приеме задкулисието във властта.

 

Източник: Faktor.bg