Бегач на дълги разстояния

Краля на пиара влиза в парламента заради дъщеря си

Наричат го Краля на пиара. Той пък без излишна скромност казва, че си върши отлично работата. Разбира се, оценява професионализма и на други свои колеги. Красен Кралев е избран за депутат от гражданската квота на ГЕРБ. "Влизам във властта заради дъщеря си, която учи в чужбина, но искам да се върне в България. Позната ми е болката на моите близки и приятели, чиито деца са се пръснали по света, а те искат да са тук и близо до тях".

Това е личната мотивация на рекламния експерт да участва в политиката. Кралев е сред основателите на Федерацията на независимите студентски дружества след падането на Берлинската стена през 1990 г. Осем години по-късно част от студентските лидери се обединяват в така наречената група за натиск "Новото време", която превръщат по-късно в партия.

Като консултант към Националния демократически институт на САЩ, Кралев участва в предизборни мисии в ЮАР, Йемен и Украйна. С ключова роля е при спечелване на изборите от демократите в Албания през 1992 г. и в Югославия през 2000 г. и със сериозен принос за изборната победа на партията на Симеон Сакскобургготски у нас през 2001-ва. През последната година и половина играе за имиджа на ГЕРБ.

Има заслуги за успеха на партията на частичните кметски избори във Варна през 2013 г., както и на евровота. От партията на Борисов го оцениха и го поканиха на третото избираемо място в листата край морето. Бизнесменът е шампион на България на 5000 и 20 000 метра, на които има национален рекорд и той още не е подобрен. На два пъти е бил президент на ПФК "Черно море". Кралев е кореняк варненец. Възпитаник е на английската гимназия и на Медицинския университет. Доктор е по образование, но не по призвание.

Записал медицина заради своята отдаденост към спорта и мечтата си да стигне до участие в олимпиада. Очаквал тази специалност да му даде повече познания за био-химическите и физиологичните процеси в човешкия организъм. През цялото време се подготвял да следва международни икономически отношения и крайното му решение изненадало безкрайно много неговите родители. В МУ срещнал най-добрия треньор и специалист по дълго бягане, а в кръжоците залягал много над психиатрията, знанията от която му помагат и досега в професията.

Тренировките си в спорта сега е подновил след две тежки операции на колената след стари травми. Възстановява се с каране на колело. Запален е и по бокса. Тренира интензивно при олимпийския ни шампион Ивайло Маринов, когато е във Варна, а и за релакс по време на предизборната кампания. Кралев колекционира компактдискове с музика и стари грамофонни плочи предимно с джаз.

Другата му страст е морето. Затова си има голям аквариум с екзотични рибки. Най-голямата му слабост и гордост е дъщеря му Криста на 9 години, която учи зад граница, занимава се с музика, актьорско майсторство. Момичето върви по стъпките на баща си и майка си, като е отдадена и на леката атлетика.

Източник: standartnews.com