Най-добрите статуси в мрежата днес

Реформаторският блок направиха коалиция по интереси

 

"Мисля, че с тези листи Реформаторският блок направиха най-голямата, всеобхватна и разнородна демократична коалиция по интереси и на дело въведоха индивидуалното членство в клуба на безгрешните заедно с членския внос", написа Евгени Петров в личната си страница в социалната мрежа Фейсбук.

 

Ами, ако ние почнем да си искаме, това което някога е било наше?

 

"Ами, ако ние почнем да си искаме, това което някога е било наше? Ам, че то почти всичките европейски земи на Русия са наши! Тоест, трябва да ни ги върнат - щом търсят Крим, да върнат Сибир, Волга, Кавказ!!!", написа във Фейсбук Георги Марков.

 

По закрепостена партия от ДБГ не съществува в център-дясно

 

"Тя отбеляза още, че превес в листите на РБ имат младите хора и се радва, че поколенчески РБ се обновява. Така доказваме, че партиите не са крепости на апарата си, добави лидерът на ДБГ." Мила Меги, посочи един от младенците ти, с чийто родители ти или Вълчев не си интимничите и е издигнат от районни събрания с повече от трима независими човека. Като говориш глупости нали знаеш, че има и хора, които помнят, дори и да ги изключиш. Я кажи пак колко 1/3 от ИС-то ти са жени, имаше и такива мераци преди време ... По закрепостена партия от ДБГ не съществува в център-дясно, да са ти халал селяните с които се обграждаш, драга!, написа Красимир Кръстев в социалната мрежа Фейсбук.

 

И по думите, и по думите...

 

"Гледам, текат днес големи спорове по групи и стени, породени от оценките на Цветанов, Борисов и... Радан Кънев за публикуваната версия на Визия 2020. Доста агресивни другари настояват формулировката да останела такава, каквато е. Те дори не подозират, че една мисъл може да се изрази с по-остри или с по-меки думи. На туй по света му викат дипломатичност и тя се постига с езикова редакция на мисълта. Очевидно за тях редакцията означава промяна на позицията в обратната посока. Да, ама не! Радан Кънев, който се хвали, че е завършил езикова гимназия, би трябвало да знае това още от училище. А като юрист и нещо повече - адвокат, би трябвало да познава възможностите на словото. И още повече - би трябвало да го подразни самоволното публикуване на неодобрен от всички отговорни инстанции документ. Да, ама не! Той твърди, че който не остави текста в този му вид, бил страхливец. А той, защото бил смел, го поддържал в този му вид. Голяма работа, че не е одобрен от някакви си там Съвети за сигурност и други подобни ненужни институции. И тръгна тази опорна точка за смелите и за страхливите по стени и по групи във ФБ... Цветанов наблегна на това, че не е редно да се прескачат институции, когато се публикува държавен документ. Сигурно е страхливец, защо пък МО утре да не обяви на сайта си война някому, а после да се окаже, че било работен вариант? И премиерът хал хабер си няма, че влизаме във война? Голяма работа, какво толкова? Борисов казва директно, че не приема документа в този му вид. И той страхливец! Да му се не види, закъде сме с тези наши страхливи топченгета? Що се не поучат от Раданчо? От друга страна, Раданчо поддържа, че Русия е заплаха, значи го е страх. А за Борисов не е заплаха - значи не го е страх! Да му се не види, объркахме се доста с тези страхове... Няма да се разпростирам повече, защото, както се оказа само няколко часа по-късно, изказванията на Цветанов и Борисов са в пълен унисон с позициите на ЕК. Ето думите на Барозу: „Не искаме нова студена война. Санкциите обаче са начин да покажем на Русия, че не сме съгласни с нейните действия. Ние не търсим противопоставяне с Русия, надяваме се, че и тя не иска това. Естествено, готови сме са наложим още по-строги санкции, но се надяваме на разрешаване на конфликта”. Ако някой попита мен - който иска противопоставяне и конфликти, е военолюбец (я, тази дума е потънала в забрава ), пропутинец и антиевропеец ! Комунистите водят войни - включително и чрез слово, а демократите се въздържат и търсят решаване на конфликтите по мирен начин - включително и чрез слово! Наближава предизборна кампания. И по думите, и по думите ще ги познаете!", написа Александър Алексиев в сациалната мрежа Фейсбук.

 

Адам Михник: Путин без маска!

 

"Владимир Путин свали маската. Откритата агресия на руската армия в източните украински територии показа това. Загиват хора, разграбват се и унищожават градове, а президентът Путин и министър Лавров лъжат с цинизъм типичен за Сталин и Молотов. Ще успеем ли да спрем експанзията на Путин? Не знам, но имам усещането, че липсата на съпротива само окуражава чудовището. Чуваме гласове, че антипутиновските санкции ще навредят на полската икономика. Разбира се. Санкциите имат своята цена. Но капитулацията има много по-висока цена. Политиката на Путин има и още една цел – да покаже, колко несъществени са НАТО и Европейския съюз. През 1939 г. някои казваха: „Не искаме да умираме за Гданск“. Ако Западът повтори тези думи днес, това означава нежелание да рискува с конфликт с Путин по повод на Донецк и Луганск. А тогава, през 1939 г., последва агресията на СССР срещу Литва, Латвия и Естония. Днес агресорите дойдоха и подпалиха дома на нашия съсед. Това налага ревизия на досегашната ни политика спрямо Кремъл. На Украйна трябва да се помогне, защото помощта за нея е помощ за нас самите. Този път трябва да бъдем мъдри", написа Александър Йорданов в личната си страница в социалната мрежа Фейсбук.