Партиите се държат като малоумни

ГЕРБ ще спечелят между 100 и 105 депутатски места

След изборите на 5 октомври ГЕРБ, БСП и ДПС ще бъдат в челната тройка, а РБ и ББЦ ще са на четвърто и пето място, това прогнозира пред TV7 проф. Михаил Константинов. Той коментира още, че с влошаване на ситуацията в Украйна обаче може да се съживи "Атака", тъй като по думите му тя е партия, с ясно изразена позиция по украинския въпрос.
„ГЕРБ няма да имат 121 депутати. Това са политически фантазии", заяви проф. Константинов като прогнозира за партията на Бойко Борисов между 100 и 105 депутата. Според него БСП ще разполагат с около 60 депутати, а ДПС над 40. „Дали ГЕРБ плюс РБ ще имат над 121 депутати вече е интрига. Има шанс това да стане", посочи още той. Да не забравяме ЕНП, когато говорим за РБ, призова проф. Константинов. Там се наблюдава набиване на канчето - или ушите ти влизат в правилната форма или си без уши, обясни той.
„Да не забравяме, че два пъти сме имали управление на малцинството. Защо не се говори за него? Това е стабилно управление, което може да бъде тематично и да изпълнява програма. Не е изключено ГЕРБ да управлява с малцинство.", коментира още проф. Константинов.