Най-добрите статуси в мрежата днес

Някой съмнява ли се, че Русия е организатор на Костинбродската фалшификация? 

След като лъсна каква кариера направиха и правят главатарите на февруарския комунистическо-фашистки пуч от миналата година - Бареков, Ангел Че, Флейтиста и останалите бандити, преминали обучение по правене на преврат от офицерите на ГРу и КГБ в руското посолство, някой съмнява ли се още , че Русия е организатор на февруарския метеж и Костинбродската фалшификация и главна заплаха за националната ни сигурност. Разбира се с помощта на "изроди български" - както Левски нарича рубладжиите - национални предатели?
Това написа Момчил Дойчев в страницата си във Фейсбук.

 

Почистване

В края на лятото, в началото на есента е добре да си почистим дома. Изборите са една възможност за това. Но тъй като в тях не участвам, реших да си почистя Фейсбук апартамента. За да не бъде грубо и от типа джаста-праста, ще го направя културно. Ще задавам въпроси и в съответствие с отговорите – ще почиствам. И така:
Първи почистващ въпрос!
Ако между тези, които са мои приятели във Фейсбук има такива, които подкрепят руската агресия в Украйна, то моля най-учтиво да се откажат от приятелство с мен. Срок: до утре сутринта! Защото утре ще има втори въпрос и съответно - втора метла, написа на страницата си в социалната мрежа Александър Йорданов.

 

Да се освободим вътре в себе си

През 1989-а се освободихме от освободителите, които ни освободиха през 1944-а от освободителите, които ни освободиха от освободителите, които ни бяха освободили през 1878-а от освободителите, които ни освободиха от освободителите, които ни освободиха през 1185-а от освободителите, освободили ни с помощта на други освободители от средновековната държавност на освободителя Аспарух.

Много освободители сме имали в историята си, затова може би е време да се освободим наистина - вътре в себе си, един по един, всички заедно и накуп, за да не се налага да ни освобождават още веднъж.
Надявам се да ме разбирате правилно.
Това е написано в статуса на Виктор Димчев.

Как започва това, което се случва днес в Украйна?
Ако се чудите как започва това, което днес в Украйна завършва с нахлуване на руски войски, ето ви един пример от Бургас. Малко по малко, баламската. Купуваме Нефтохима, първо малко, после все повече "обикновени руснаци" си купуват жилища и водят нови руснаци. После си правим почетно консулство (с идеята да стане редовно), после искаме руско училище, понеже господарската раса не може да се интегрира в училищата на аборигените и да учи варварския им език. После... допишете си сами!
И така, докато в един момент иначе нормални хора започват да се чудят, защо клипче с обезглавени и изгорели руски войници престава да им изглежда ужасно!
Това коментира във Фейсбук групата „В центъра на събитията“ Ангел Найденов.

Евтините хора ценят само себе си

Днес съм в настроение да пиша за евтините хора. Те са много. Едни са агресивни, напористи и войнстващи. Други са тихи, подмолни и лицемерни. Има и глупави, и умни, и образовани, и по-семпли, и успешни и неуспешни, и известни и публично непознати... Има ги всякакви. Онова, което ги обединява е безкрайно разтегливата им представа за морал, плаващите им принципи, сбърканите им ценности и способността им или изобщо да не поставят под въпрос, или да оправдават всяко свое действие, което води до полза /изгода/ келепир за самите тях.
Евтините хора ценят само себе си. Някои от тях са довели това състояние до социопатия.
Те могат да те гледат в очите и да те лъжат. Могат да те вкарат във всякакви сценарии, схеми, интриги, ситуации, ако това ще е добре за тях. Те могат да говорят на 10 човека 10 различни неща за едно и също, да разкажат една и съща история по 1000 начина, в зависимост от това кой слуша и какво могат да спечелят. Те са в бизнеса с търговията - на влияние, информация, клюки, измислици, слухове. Търговията със съдби, хора, стойности, души.
В преследването на собствения си интерес, така както го виждат в контретен момент, евтините хора продават всичко и всички. Без изключиение. Важна е цената.
Те са неизбежни, прилепчиви и ненаситни паразити, които винаги убиват нещо друго, за да подобрят своето състояние. Не познават приятелството, съпричастността, милостта, прошката, любовта. На теория знаят, че има граници, че има добро и зло, но подобни баналности не ги вълнуват. Те имат цели, които преследват на всяка цена.
Евтините хора са страшни. Защото са черни дупки, които поглъщат всичко, което сметнат за полезно. И защото нямат запълване.
Да си евтин човек е лесно и дори изглежда печелившо. Много евтини хора притежават по много от онова, което хората обичат да притежават - иманета, вещи, банкови сметки, позиции, популярност...
Обаче. "В дълбокия мрак на душата винаги е три след полунощ" (Стивън Кинг) важи с пълна сила за тях.
В техните души винаги е три след полунощ. Те са ходещи мъртви.
Евтини хора. Хора без стойност. Хора, без човеци в тях.
‪#‎нещатакоитоняматцена‬ ‪#‎смисъл‬, пише в страницата си Радина Ралчева.