Ковачев към Станишев: Спечелете някой избор в България и тогава имайте претенции

Станишев много го боли, че не успя да номинира себе си за еврокомисар

Другарю” Станишев, г-н Юнкер ще бъде следващият шеф на ЕК, защото ЕНП спечелиха изборите на 25 май. Това написа във фейсбук профила си евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, по повод писмото на Сергей Станишев до министър-председателя проф. Георги Близнашки относно българската номинация за еврокомисар, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според Ковачев, от писмото личи огромната болка на Сергей Станишев, че не успя в последния момент да номинира себе си или някой около него за еврокомисар. „Моят съвет г-н Станишев към Вас е: спечелете някой избор в България и тогава имайте претенции за каквото и да било, а до тогава подкрепете българската кандидатура. Знам, че няма да го направите, а ще работите с всички сили срещу нея, но дано поне повече хора разберат Вашите подбуди. Ако бяхте искрен патриот, във Вашето писмо щеше да има следното изречение: Като председател на ПЕС ще направя всичко по силите ми да убедя моите социалистически колеги в силните страни на българската кандидатура и да ги помоля на 30 август в Брюксел да я подкрепят. Вие ще направите обратното, за съжаление”, подчертава Андрей Ковачев.

По думите му, от писмото се разбира, че г-н Станишев ще работи за италианската социалистическа кандидатура, която била много популярна, а не за българската.