Г-н президент, защо легитимирате едно политическо ГМО с незаконно финансиране?!

Соня Колтуклиева изпрати sms до държавния глава

Ето какъв sms написах на г-н Росен Плевнелиев: Г-н президент, защо легитимирате Николай Бареков, канейки го на консултациите с политическите партии в президентството? Това написа Соня Колтуклиева в профила си във Фейсбук.


Нейния статус можете да видите тук:
Кого представлява той? Бутафорната му коалиция се разпадна, прокуратурата разследва съмнителните начини за финансирането на партия "България без цензура", доскорошните му съратници го наричат "книжният тигър на Пеевски", Бареков беше уличен в тиражирането на фалшиви документи за дискредитирането на лидера на първата политическа сила в България, която Ви издигна за кандидат-президент, впрочем... Ей, Богу, не Ви разбирам - ръкувате се дружески с политическо чудовище, създадено от тези, които искаха импийчмънт и Ви разнасяха по чуждите медии като защитник на определени корпоративни интереси. Ако цената на необяснимото Ви поведение е изтеглянето на сигналите срещу Вас, което Бареков анонсира - значи не сте държавник, а страхливец. Силно искам да вярвам, че българският президент не прави сделки с политическите ГМО-та на задкулисието - по абсолютно никакъв повод! Засрамете се, г-н президент!

Впрочем, не мислите ли, че трябваше да се произнесете за трагедията на хората, пострадали от наводненията вчера и днес?! Президентът не е ли "бащата на нацията" или е само председател на Консултативния съвет?!

 

 
 
Обновена в 19:32
 
Президентът Плевнелиев отговори на моя sms. Ето какво: "Като държавен глава съм длъжен да поканя на консултации партиите представени в българския и европейския парламент от елементарно уважение към стотиците хиляди гласоподаватели, които са ги избрали. Когато твой противник се разкае искрено и публично, се очаква благородство, а не реваншизъм до дупка. С много търпение, постоянство и благородство, казват китайците, ще видиш как трупът на твоя враг ще доплува сам по течението до теб. За мен въпросът кой кого никога не е стоял на дневен ред, а въпросът какво. Какво смислено може да свърши всеки един от нас за обществото. Успех!"