Внимание – опорна точка!

Общество

25-07-2014, 15:18

Снимка:

Facebook/Alexander Aleksiev

Автор:

Alexander Aleksiev

Всичко от Автора

ВНИМАНИЕ – ОПОРНА ТОЧКА !!

С учудване забелязвам, че някои симпатизанти на ПП ГЕРБ се поддават на внушението, че ако по даден въпрос партията е на едно и също мнение с друга партия, то това означава, че са се цунали, гунали или каквото там... а всъщност журналисти и секакви “политолози” не могат да отидат по-надалеч от такова елементарно тълкуване. Това е просто поредната опорна точка на извратените мозъци!

Първо, скъпи приятели, не може по един въпрос да има толкова мнения, колкото са партиите – около 160. Дори и да говорим само за най-големите, логически няма как да съществуват 4-5 противоположни мнения.
Второ, ако ГЕРБ, ДПС и БСП са на едно и също мнение, защо се смята, че ГЕРБ са се примъкнали към мнението на ДПС и БСП, а не е станало обратното?
Трето – не забелязвате ли, че никой журналист или политически наблюдател не изтъква кой първи е изказал мнението, когато този първи е ГЕРБ? Какво излиза, че ако си кажеш мнението, и някой след теб е на същото мнение, ти си тичал да го цункаш??
Четвърто, партиите може да са на едно и също мнение, но съображенията им да са съвсем различни.

Важно е да разбираме какво произтича от дадено решение, а не да искаме да сме наобратно на някой. Политиката не е търсене на мнозинство, за да можеш да правиш на инат.
Най-важно е да имаме достъп до информация и да има прозрачност при вземането на решенията – както беше при ГЕРБ.
Вредно е да желаем противопоставяне, а някой ни насъсква да правим точно това. Не се хващайте – по колкото повече въпроси партиите постигат консенсус, толкова по-спокойно и по-добре ще живеем.

И да не забравяме - има случаи, когато и омразните ни партии или политици са вземали добри и правилни решения.