Съжалявам, гадно ми е, гузно ми е, че станах част от партията на Бареков

Бях му като значка и често ме използваше като реклама

Бившият заместник председател на „България без цензура” Ангел Славчев-Че отговори на въпроси на Bulgaia-news, след като напусна партията на Бареков.   

- Страхувате ли се от отмъщение, че напуснахте партията на Бареков? Споменахте, че там се действа по мутренски, със заплахи.
 
- Поведението му е на мутра и си отмъщава на такива като мен. Според мен сега ще замълчат за малко, но няма да ми простят. Не се страхувам. Когато съм приятел с някого, съм адски верен, но в същото време съм и много упорит противник. Така, че съм готов за всяка битка.
 
- Съжалявате ли за тази политическа авантюра?

- Съжалявам, гадно ми е, гузно ми е, че станах част от партията на Бареков. Бях му като значка и често ме използваше като реклама – ето вижте при нас е лицето на февруарските протести, които свалиха Борисов от власт.
 
- Наскоро отрекохте твърдения на Бареков, че сте вземали много голяма заплата при него. Ако това не е вярно, смятате ли да го съдите за клевета?

- Ще изчакам, защото той каза, че ще ме съди, макар че едва ли посмее. Само, че в съда ще искам да има и детектор на лъжата. Аз не съм бил на заплата при Бареков. Пари получавах, като тв водещ, но договорът ми бе с Емил Кошлуков, а когато Бареков взе продуцентската му фирма, аз се оттеглих.
 
- Макар и спорна фигура, създавате впечатление, че сте последователен. Защо се хванахте с Бареков? Не знаехте ли за какво става дума и кой го финансира?

- Повярвах му в началото. Кълнеше се в майка си, в детето си, че няма нищо общо с Пеевски. Напротив заричаше се, че са врагове, макар че се познавали. Обеща, че ще извадим ДПС от властта. Пък и си давах сметка, че от улицата системата няма да се пробие. Самият Бареков се заричаше, че ще се борим срещу Борисов и разказваше как е рекетирал хората и други истории, които знае, но така си останаха тези намерения. Всъщност неговите комплекси от Борисов са очевидни и го копира във всичко, с което е много смешен. Най-изненадващото бе, когато каза, че бил в израелското посолство и там му казали, че трябва да управлява заедно с ГЕРБ. Тогава смени нагласата си, като каза, че Борисов всъщност не е лош, ще се разбере с него и заяви, че ще управляват 2 години той и 2 Борисов. Опулих се, като чух тези неща. Така, че решението ми да напусна не е емоционално.
 
- Какво ще стане, според вас, с проекта „България без цензура”, който започна да се срива от всички страни. Колко време живот му давате?

- Не мисля, че ще приключи съвсем бързо, но много хора си тръгват от Бареков. Тепърва ще има още напуснали. Но Бареков сега е в комбинация със Стефан Софиянски и Евгени Бъкърджиев и Васил Божков. Всеки ден е във връзка с Пеевски и все ще намира пари известно време. Така, че не вярвам да се сгромоляса толкова бързо.
 
- Вие лично нямахте ли съмнения да се комбинирате с човек, който за една нощ се отметна от Борисов и Цветанов, които преди това хвалеше наляво и надясно?

- Признавам, че е голям манипулатор и успява да лъже хората и се надява, че те бързо забравят.Той изгони всички пиари от партията, защото не смогваха на глупостите му и той сам си праща прессъобщенията. Искаше на ден да пращат всякакви новини, предимно свързани с него, и така сериозните неща олекваха.
Иначе Бареков си повярва до такава степен, че хората го харесват, че след изборите взе да говори, че дори хората на ВМРО гласували за него, а не за Джамбазки. Това, което разбрах за Бареков е, че е безпринципен и ужасно много копира Бойко Борисов, което е супер смешно. Това е неговият маниер на работа, но е манипулатор. Вероятно от журналистическата му работа, знае къде хората са уязвими. Първоначално тези, като нас, се смеят на заканите му после си викат ”защо пък на де стане” и следващата фаза е – „ще стане”. В партията хората взеха да негодуват от поведението му, защото решенията там се вземаха еднолично от него. Не може да говориш едно и в същото време да караш суперскъпа кола, огромна заплата и да плащаш всяка вечер невероятно високи сметки за ресторанти по Сен Тропе.
 
- Вие скочихте направо на висша политическа позиция – зам. председател. На вас какъв министерски пост обещаваше?

- Това е смешно. Не ми е обещавал пост на министър, макар да се знаеше, че аз съм специалист по икономика и енергетика. То и другите постове, които „раздаде” предизвикваха само майтапи. дори Росен Петров признаваше, че не разбира от това и не се вижда на такова място, както и Карис Каракачанов.
 
- Как се вързахте в началото и не попитахте ли откъде има толкова пари и такава скъпа предизборна кампания прави?

- Убеждаваше ни, че половината ги дава той, а другата Красимир Каракачанов. За даренията никой не му вярваше, знаехме как е, но после хвърли по някой лев на тези жени (социално слабите му дарители) и нещата утихнаха.
Другото, с което не бях съгласен, е когато взе да ни казва – Чух се с Делян (Пеевски), трябва да скочим срещу този, срещу онзи, да не закачаме главния секретар на МВР, защото е наш човек.

- Вие какво ще правите сега? Отвратихте ли се от политиката при дебюта си?

- Отвратих се от Бареков, не от политиката. Варвам, че може да се прави политика за доброто на хората. Само вчера получих над 1000 поздравления от хора, които се радват на това мое решение да напусна ББЦ. Още не съм решил какво точно ще правя, но не се отказвам от политиката. Нямам покани от други партии и нямам намерение да скачам от партия на партия. Ще изчакам да видя колко хора още ще напуснат Бареков и тогава най-вероятно ще направим движението, което е основата и на „България без цензура”. Казва се „Граждански контрол”. За тези избори може да сме част от някоя коалиция, но като самостоятелно движение или партия ще можем да сме готови за следващи избори. Така, че събираме сили и хора.
 
- Ще има ли други смелчаци на напуснат Бареков?

- Да, макар че много хора ги държи заплашва. Така е и с Росен Петров. Знае, че след това нещо, трудно ще го вземат в друга телевизия и използва това да го държи при себе си, но мисля че няма да е за дълго. Наистина доста хора се страхуват и успя да ги измами с подписани от тях записни заповеди за застъпници преди изборите, като подписаха договор за заем. Това се правеше по нощите и хората после забравяха да си ги вземат, за да не са длъжници. А сега реално дължат по около 50 бона на Бареков и са зависими. След като напуснах чух, че Росен Петров говорел, че от тази партия съм си купил БМВ, макар че то е на 17 години и естествено не е изкарано от политика. Но там това е маниер на поведение.

 

Източник: bulgaria-news.bg