Доган сменя Делян Пеевски

Политика

12-07-2014, 10:13

Автор:

МИГNews

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветан Василев е обявен за общодържавно издирване?

Ответен удар! Василев: Животът ми е застрашен!

Цветан Василев изнесъл с чували 205 887 223 лв.

Гриша Ганчев се настанил в офиса на Цветан Василев?

Началото на края: Доган заповядал предсрочните избори

Станишев и Моника на колене пред Доган

Пеевски доскоро се кълнеше, че Доган и Василев са му духовните бащи

Ген. Атанасов: Порциите между Пеевски и Василев ги разпределя Доган

Орешарски не може да управлява! Изпълнява заповедите на Местан и Доган

Доган, Лазаров и наглостта на Сараите

Дончева: Доган и Пеевски събарят КТБ заради дълг от 300 млн. лв.

Цитат на деня: КТБ беше ударена челно от медиите на Пеевски и в тила - от държавата

Гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски

Валерия Велева: Станишев предложи Пеевски за ДАНС

Търсете нов корпоративен играч, заповядал босът на ДПС на приближените си

Ахмед Доган търси заместник на Делян Пеевски. „Търсете нов корпоративен играч“, заповядал той на приближените си на инфарктна сбирка преди седмици в в сараите си в столичният квартал  „Бояна“, научи МИГNews.

В момента Делян Пеевски управлява бизнеса на Доган и кадрува от негово име в съдебната система. Заради многобройните гафове, взелият се насериозно Пеевски е на път да се раздели с формалната си власт над медии и магистрати.

Поводът за гнева на Доган е банковата криза, предизвикана от Пеевски, чиито медии седмици наред атакуваха КТБ, а подчинените на ДПС прокуратура и МВР направиха всичко възможно да разклатят доверието към родните трезори.

Преди седмици в сараите е имало е тежък скандал. Босът на ДПС е крещял и бил бесен,  че Лютви Местан е допуснал в този политико-финансов тайфун да се завърти името му.  Местан бил навикан,  че поведението на Пеевски е довело до затварянето на КТБ и рухването на финансовата пирамида, обслужваща през последните години целия държавен елит. Сцените са били много грозни, тъй като пияният Доган е неконтролируем, твърдят още източниците на МИГNews. „Обстановката в „Бояна“  е тягостна. Иначе наглият пред медиите Пеевски стоеше като кротко кученце пред шефа“, обясняват още от ДПС.

Доган е наредил пълно мълчание по темата за финансовата криза, „Булгартабак” и конфликта между Делян Пеевски  и Цветан Василев. Факт е, че заповедта му се изпълнява стриктно, тъй като почти месец нито един депутат от ДПС не взе отношение по скандалите – арести за опит за убийство на техен колега, сигнали срещу Пеевски за поръчителство на убийство и пр. всекидневни водевили.

Пред медиите говорят единствено Четин Казак, Йордан Цонев-Ментата и Алиосман Имамов и то по странични темио. След наруганите от Доган е и Данчо Ментата, който бил принуден да направи бързи промени в закона за офшорките. Тази седмица документът бе гласуван в парламента и чрез него на практика ще бъде скрит истинският собственик на „Булгартабак“.

По време на пиянския скандал, Доган е обявил, че трябва да бъде намерен заместник на Пеевски, тъй като той вече тежал като воденичен камък на цялата партия. Сред обсъжданите варианти са депутатът от Търговище Веселин Пенев, който е сред най-богатите в парламентарната група на движението и секретарят на ЦОБ Мустафа Карадайъ.

По време на сбирките е станало ясно, че заради грандоманията на Делян Пеевски и липсата на какъвто и да било бизнес нюх, фирмите на ДПС са успели да натрупат гигантски дългове към КТБ. Различни източници говорят за суми между 300 и 350 млн. лв. Чрез ликвидирането на КТБ Пеевски смятал, че борчовете на фирмите ще бъдат изтрити като с гумичка.

В ДПС все по-усилено подиграват бизнес уменията на сина на Ирена Кръстева. Оказва се, че заради неограничения финансов ресурс от КТБ, доскоро Пеевски купувал фирми и медии на двойно по-висока цена.


Източник: МИГNews