Служителка на TV7: Заплашваха ни, че ще бъдем разстреляни!

Полицаи са предотвратили физическа саморазправа между служителите на телевизията и хората на синдика

Служителка в TV7 публикува апел към колегите си от всички медии за подкрепа при атаките срещу телевизията. Късно снощи от медията съобщиха за нахлуване в телевизията на синдик, придружен от охранители.

Това е станало заради обезпечителна заповед и искане за обявяване в несъстоятелност от фирмата на Николай Бареков „Ноу фрейм медия България“.

„Колеги, бъдете с нас! Възможно ли е в правова държава, в демократично общество да се нахлува със сила, да се заплашват колеги, че ще бъдат разстреляни и всичко това да се гледа просто като сеир от всички… Може ли да позволим такова нещо… Как се защитават журналистическите ни права? Докъде е прагът на търпимост и позволява ли се в европейския парламент да се толерира подобно поведение? Чия частна собственост са журналистите освен на хората, на своите зрители и слушатели, и читатели?“, написа служителка на телевизята под статия на БезЦензура.bg споделена от журналистката Соня Колтуклиева.

Както БезЦензура.bg писа, TV7 съобщиха, че вчера, в 17.10 часа в офисите на телевизията са нахлули дузина татуирани охранители заедно с назначен временен синдик. Най-високо е било напрежението обаче между полунощ и 1 часа. Тогава е била извикана и полиция.

Присъстващите в централния офис на телевизията са се разделили на две групи. От едната страна са били хората на синдика, от другата – хората на телевизията, а полицаите са застанали между тях, за да предотвратят физическата саморазправа. Въпреки това обаче двете групи си нанесли тежки обиди и заплахи.