Защо Борисов избягва коалиции?

За разлика от всички останали, той доказа, че може да носи отговорност!

Преди няколко дни Юлий Москов сподели информация, която за мен досега беше само слух - че през 2009 г., когато Борисов е съставял правителството си, срещу парламентарната си подкрепа Иван Костов е поискал да получи 30% от министерските кресла. От друг източник пък знаем, че е поискал дори той сам да си ги избере, като е отказал здравното министерство, за което ГЕРБ са нямали подходящи кадри. Съвсем естествено е партия, която влиза за първи път във властта, да изпитва недостиг на кадри. А както е известно, здравната реформа беше извършена именно от хората на Костов. Не е ли учудващо – вместо да се зарадва, че ще могат да си продължат реформата, при това на чужда отговорност, Костов да откаже? Не е ли това отказ да сърбаш попарата, която сам си надробил? За мен няма никакво съмнение, че е точно това. За каква помощ и сътрудничество може да става дума? А след това бяха най-големите критици за липсата на реформи в здравеопазването... за доста подличко го намирам.

Да напомним резултатите от 2009 г.:

ГЕРБ печели 39.72%, “Синята коалиция" - 6.76%.
ГЕРБ има 117 депутата, “Синята коалиция" – 15, което е почти 8 пъти по-малко.

Ех, че устааа... досущ депесарската, че и по-голяма...

Какво е положението на ГЕРБ в момента?

За разлика от 2009 година, ГЕРБ вече има подготвени кадри, и то доказано добри.

Ако не получат квалифицирано мнозинство на изборите, кой е най-естественият им партньор

Реформаторите, наследниците на Костов, нали?

Хайде да видим какво да очакваме от тях.

След като месеци наред шикалкавиха и непрекъснато посочваха причини, поради които не можели да приемат ГЕРБ за свой партньор, вчера Радан Кънев е написал на стената си:

“Новината е повече от добра: Южен Поток е спрян до съгласуване на всички спорни въпроси с Европейското право.
...

Днес преди всичко трябва да поздравим и да благодарим на Martin Dimitrov, Трайчо Трайков, Dimitar Bechev, Иван Н. Иванов, и съвсем не на последно място - кандидатите ни Меглена Кунева и Светослав Малинов.”

Това е политическата оценка на РБ за временното спиране на Южен поток и кой “преди всичко” бил допринесъл за това. Тук трябва да си спомним и че допреди седмица-две те бяха категорично против него, говореха за лакмуси и пр. глупости, а сега обърнаха палачинката и са на позициите на ГЕРБ.

Преди три дни пък ни уведоми, че те били свалили кабинета - който не е паднал и до днес:

"Нашият изборен успех и нашите разкрития са основната причина за падането на кабинета Орешарски, на което сме свидетели днес."

Е, с комплексарските глупости на Раданчо ли да се занимава ГЕРБ???

Няма, няма с кого... затова най-добре е да се постараем Борисов да получи достатъчно гласове, за да състави самостоятелен кабинет.

За разлика от всички останали, той доказа, че може да носи отговорност!

Това написа на своята Facebook страница Алекс Алексиев.