Майката на Достена Лаверн: Миньорите са тъпи, вестник не четат, как да направят избор

Нормално да им се обяснява за кого да гласуват и къде е техният интерес

Доц. Мария Пиргова, политолог и съветник на БСП и майка на кандидата за евродепутат Достена Лаверн направи скандална трактовка на проблема с миньорите в Бобов дол. В ретрограден тоталитарен стил червената политоложка обясни по Нова ТВ, че миньорите са тъпи и не могат да направят информиран и свободен избор.
Та миньорите вестник не четат, нямат време за това, така че е нормално да им се обяснява за кого да гласуват и къде е техният интерес. Обяснимо е ръководството на мината да лобира за определена политическа сила, която помага за развитие на отрасъла и осигуряване на заплати, обясни Пиргова скандалния видеозапис, от който става ясно как хора на олигарха Ковачки купува гласовете на работниците. Според Пиргова когато се правят срещи с интелигенцията посланията са съвсем различни, защото това били хора с друго ниво. Червената политоложка оправда политиката на БСП и на Ковачки, а според нея така се правило и в други държави по време на избори.
Ковачки действа нормално, защото гледа интереса на работниците, опита се Пиргова да оправдае олигарха, но гузно замълча и отказа да коментира показания репортаж, как работниците от мината са принудени да пазаруват в празен магазин на Ковачки, в който един път месечно пускат кренвирши и тоалетна хартия.
При такава бедност и безработица не може да няма натиск върху работниците от работодателите. Аз се боря против бедността непрекъснато, похвали се Пиргова но не обясни каква е отговорността на БСП за тази мизерия и как измамните и тези се формулират през хонорарите които получава.
Тезите на Мария Пиргова обаче влизат в тотално противоречие с предизборните послания на дъщеря й Достена Лаверн: "Ако хората продължават да не мислят, са обречени да бъдат вторични суровини".