БСП - Лидер в търговията със застъпници

Политика

23-05-2014, 20:59

Автор:

Биволъ

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЕК ще разследва ДПС за купуване на гласове

Нова ТВ разкри схема за купуване на гласове

Най-големият скандал на тези избори е подготовката за закупуване на гласове

Има сигнали, че се готви контролиран вот!

Прокуратурата започва проверка за контролиран вот

Купуването на гласове от БСП не е престъпление!

Номер 15 (бюлетината на БСП) се появи по стените в ромски квартал

Предаде се! Станишев заговори за "незаслужена победа на ГЕРБ"

Граматиката Станишев! Оправи си граматиката!

ЧленЪТ, членЪТ, другарю Станишев!

БСП изнудва миньорите в Бобов дол (видео)

БСП са спрели събарянето на незаконните ромски къщи

Как в мина на Ковачки се плащат по 40 лева, за да гласуват за БСП, иначе ги уволняват (видео)

Румен Петков: БСП активисти и съпругите им източват областна дирекция "Земеделие" във Варна

Оправдаха съветник от ДПС за купуване на гласове

Специалист по информатика от Лидер разяснява схемата за multilevel marketing за купуване на гласове

Политическа партия "Лидер" не се е регистрирала за евровота, но е продала своите многобройни застъпници на БСП, сочат документи изтекли от електронната поща на областния координатор на "Лидер" във Варна Георги Костов. Проверка на Биволъ показа, че документите са автентични. Данните се потвърждават и от регистрираните застъпници в РИК-Варна.

Схемата за политическо брокерство е разработена от Георги Костов и е озаглавена "Стратегия за работа европейски избори 2014 г. – област Варна". Документът озаглавен shema2.doc е пратен до Стилиян Аврамов - член на Националния политически съвет на ЛИДЕР на 26 март т.г. Придружен е с практическо обяснение, което гласи следното:

"Лидер има около 800 застъпника. Предполага се че поне половината ща се откажат да работят за БСП. Предлага им се да участват и да вземат по 2 лв. а на всеки човек, който докарат допълнително по още 1 лев. Могат да си изберат 3, 6 или 9 човека да докарат като представители. Тоест един застъпник може да получи 2+ 1 лв за него и трима негови човека, 2+ 2 лева за него и 6 негови човека. 2+4 лева за него и девет негови човека. Плаща им се след изборите."

Tъй като сумите не изглеждат особено атрактивни, Костов разяснява идеята за multilevel marketing: "първоначалната миза за един човек да е много ниска (това ще се обоснове с това че те няма да седят през целия ден в секциите, а само да агитират и набират представители)), а колкото повече хора запише толкова повече да му се обещава."

За целта трябва да се наберат и Агитатори, които "набират застъпници и на всеки проверен застъпник с хората му получават по 1 лев. Плаща им се преди изборите на всеки 10 проверени застъпника." Агитаторите "пропагандират МАКСИМАЛНАТА СУМА ПАРИ КОИТО МОЖЕ ДА ИЗКАРА ЕДИН ЗАСТЪПНИК".

При максимален успех схемата би трябвало да донесе "около 1600 застъника 50% лидер 50% боркери всеки с по 9 човека което е 16 000 гласа." Минималният е да се мобилизират само застъпниците на Лидер - 400 души с по 3 човека или 1600 гласа. Междинният резултат е оценен на "800 застъпника с по 5 човека представители 4800 гласа". (оригиналният правопис в цитата е запазен).

Ако БСП поиска пращаме от нашите най – сигурни застъпници - уверява Костов шефа от партийната централа.

276 застъпника на "Лидер" са регистрирани от Коалиция за България в РИК-Варна

На 12 май 2014 г. Костов получава на електронната си поща файл, съдържащ подробен списък със застъпници на "Лидер", БНД и други, общо 1584 души, за които са отбелязани секциите, трите имена, ЕГН, мобилен телефон и адрес по лична карта. От тях 276 са маркирани като членове на ПП "Лидер".

Всички членове на "Лидер" сега са регистрирани като застъпници на БСП, което показва, че офертата на Костов е приета. От застъпниците, които не са членове на "Лидер", за БСП са се регистрирали още около 30 души.

Тъй като файлът изпратен на Костов съдържа лични данни, Биволъ не го публикува, но го държи на разположение на Прокуратурата и ЦИК, ако те се задействат да разнищят тази схема за купуване на гласове. Независима проверка може да бъде направена като се засекат имената в списъците със застъпници на Лидер за изборите през 2009 г. и регистрираните за сегашните европейски избори.

Биволъ не успя да се свърже с Георги Костов за коментар на оставените в сайта на Лидер - Варна мобилни телефони и мейл. Според публикуваната визитка, областният лидер на "Лидер" има специалност „информатика”  и е магистър по стопанско управление, специализирал “Управление на международни бизнес проекти и европейски проекти”. Ръководител е на международни проекти, и разработва докторантура по “Политическа икономия”. Управлява фирма „Смарт Хоум Сис” ООД, специализирана в изграждането на домашни и промишлени автоматизирани системи.

Списъци със застъпниците на БСП за Европейските избори 2014 г. 

http://rik03.cik.bg/reshenie/?no=74&date=20.05.2014

http://rik03.cik.bg/reshenie/?no=67&date=19.05.2014

Пълен текст на схемата:

Източник: Биволъ