Чии са опорните точки, на Мая или на Прокопиев?

Кой кум, кой сват, кой на булката брат

Публикуваме статус от Фейсбук, без редакторска намеса:

"По цял ден всичките журналисти обсъждат начина на работа в една конкретна медийна група. Защо Прокопиев съветва редакторите коя тема да разработват, по чия причина им давал съвети с кого да поговорят по дадените теми?

Играта е повече от ясна – два дни преди изборите марионетките на турскочервената коалиция от ДКЕВР трябваше да ударят с цялата си сила ЕРП-тата, а по костинбродски сценарий „корпоративните медиите“ щяха да осветлят плана на лошия Борисов за саботаж на родната енергетика. Брилянтна схема, но осуетена от самите сценаристи, които я разкриха в зародиш.

Защото два дни слушаме как можело Прокопиев да дава съвети на служителите си, но не се коментира написаното от него. Станишев и Стойнев пищят, че медиите и бизнеса се били срастнали, но не отговориха на обвинението за нова манипулация на изборите. Всичко е очевидно и съшито с бели конци – БСП е на път да запише поредна загуба с разлика от ГЕРБ, следователно пак трябва да извадим компроматната машина за омаскаряване на политическия противник.

Какво по-нормално от това собственикът на вестниците, човек с експертиза в областта да коментира с редакторите си начина на работа в медията? И то в конкретна сфера където самият той има с какво да помогне на своите журналисти. Все едно главният акционер в кое да е АД да не търси сметка от мениджърите, назначени на заплата от самия него. Не е важно, че Прокопиев пише до журналистите, важно е какво? Казват ни, че скандалното в писмото е неговото съществуване, а не съдържание. За съжаление диктуващите дневния ред умишлено отвличат вниманието от правилната посока.

Посоката сочи към едно и също място – „Позитано“ 20. Защото „опорните точки“ на Прокопиев са поразително близки с опорните точки на Мая Манолова и другите от БСП. Като затова може би си има причина.

Нещо липсва в мозайката – и това липсващото се намира на четвърто място в социалистическата листа за евроизборите. Почти стопроцента избираема позиция, предвид ясния знак, че червения вожд ще излъже своите избиратели, отстъпвайки спечеления мандат за следващите го в бюлетината.

На горепосоченото място непоклатимо стои фамозният Петър Курумбашев – два мандата депутат и веднъж съветник на партията-столетница. Уж безпартиен, но винаги в първите редици и позиции когато се зададат избори, точно до сърцето на лидера Станишев. Същият дори напусна Народното събрание преди две седмици за да може да отдаде цялото с внимание на кампанията за европарламент. Сиреч, сърце, душа – за червената партия.

А тази партия днес е уж на нож с Иво Прокопиев – Станишев, Стойнев и Мая подскачат като пуканки на панаира в Дупница. Само че посочените опорни точки на Прокопиев са опорните точки на БСП. Самият техен бъдещ евродепутат Курумбашев често ползва за съветник своя кум – издател на „Капитал“ и „Дневник“. Колегите прекрасно знаят защо евродепутатът Курумбашев отказваше интервюта в близките до Пеевски медии – заповедта бе на Прокопиев. Той и неговата съпруга Галя са кумове на Курумбашев, който е признавал този факт на страниците на не една или две медии. Излиза, че соцдепуатът с дългогодишни интереси в енергетиката е своего рода проводник на Прокопиев и неговите опорни точки. А не може ли и да е обратното? Опорните точки да са на Мая Манолова, а проводника Корумбашев да ги пласира чрез Прокопиев в страниците на неговите медии?
В предния мандат „Дневник“ и „Капитал“ биеха здраво по кабинета на ГЕРБ и лично по премиера Борисов. Тогава Станишев и Мая дори цитираха техни анализи, днес се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.

В крайна сметка разлика между опорните точки на Прокопиев, Мая Манолова, Курумбашев и Станишев – няма. Всички те са участници в поредната бутафорна пиеса, целяща да опорочи вота на българския избирател."