Ето как Станишев се подмазва на Путин

Управляващите готвят подпис с руснаците за АЕЦ "Белене" без преговори

Лидерът на БСП Сергей Станишев е изпаднал в безизходица и панически се опитва да се подмаже по някакъв начин на руския президент Владимир Путин, съобщава сайтът Livenews.bg, който по-рано писа, че управляващите са подписали "на тъмно" сделка с американската компания “Уестингхаус“ за изграждане на VII блок на АЕЦ "Козлодуй".

Това е предизвикало огромен скандал с Москва, защото руската страна също имаше амбиции да участва в този проект. За да омекоти удара, лидерът на БСП, с чийто мандат бе съставено правителството на Пламен Орешарски, е потърсил спешно контакт с Владимир Путин. Според информацията, с която медията разполага, възможно е в следващите три работни дни сензационно да се стигне до подписване на договор с Русия за изграждане на АЕЦ "Белене". 
За съжаление на българското общество, това ще стане без преговори, без поставяне на условия и въобще по добре отработения метод "на тъмно". Явно чувствайки огромната заплаха от икономически санкции от страна на Русия, Станишев и другарите му бързат да "целунат ръка" на Путин.

Още повече, че и близкият до сърцето на "червения" лидер външен министър Кристиян Вигенин забърка огромен дипломатически скандал. След изявление на МВнР стана ясно, че председателят на руската Дума Сергей Наришкин няма право да прекосява границите ни и планираното му посещение в София се отменя.