Ханес Свобода може и без гума

Лидерът на ПЕС като истеричен спартанец с оголен от загубата на партньор гръб

Лидерът на Българската социалистическа партия и на ПЕС Сергей Станишев заприличва все повече на овдовял спартански воин, оставащ с оголен от загубата на партньор гръб. Особено рисково състояние, добило популярност след активното кърджалийско ачик кафе между башовете Бойко Борисов и Лютви Местан. 

В опит за съхраняване на статуквото Леонидът от "Позитано" твърди, че с издигането кандидатурата на Делян Пеевски за депутат в Европейския парламент "пак се създава опит за истерия, а всъщност става въпрос за избори и всичко е в ръцете на гражданите”. 

Да. Истерия има, тъкмо защото става дума за гражданите и за гражданите, които не метнаха развалените си от скапан живот яйца по запъртъците, превзели трибуната на хайдушката поляна под връх Бузлуджа след поредицата безобидни гафове, управленски недоразумения и откровен, пък бил той и екзистенциален, цинизъм. Болката от безсилието и разочарованието на вярващите обаче е доста повече. 

Вероятно е, причина за прозренията на Станишев да е изказването на лидера на социалистите в Европейския парламент Ханес Свобода, че е много изненадан от номинирането на Делян Пеевски за евродепутат.

По думите на австриеца с червените рамки на очилцата, макар и партийна, а не правителствена, номинация на Пеевски е трудно обяснима, като се има предвид колко шум се вдигна и пред какви затруднения се изправи кабинетът, когато същият човек беше определен за шеф на ДАНС...

"Защо не им беше проблем, че България беше представлявана от Борисов - бивш сикаджия, като министър-председател", пита на свой ред Станишев. Той, разбира се, манипулира, защото съвсем не е елементарен до степен да не схваща разликата между легитимиран сикаджия и делегитимиран дансаджия.

"Така че малко по-полека, всичко е в ръцете на гражданите", твърд е, ама колко да е твърд, лидерът на БСП и ПЕС.

Всъщност цинизмът с посегателството върху правата на същите тия граждани достигна поредния си апогей. Конституционната свобода на словото бе брутално смазана и подменена с "открито" ДПС заседание, на което бяха поканени отбрани медии, за да бъдат обявени кандидатурите за листите на партията по райони...

Няколко дни по-рано жена от Петрич закичи с презерватив лидера на БСП Сергей Станишев на хижа „Беласица”. Случката изненада първия човек на БСП, който отказа дара с мотива, че не може да го занесе вкъщи. Станишев бе изненадан неприятно и от факта, че вместо обещаните му над 1000 негови местни съпартийци, от шумата изпълзяха не повече от 300 пенсионери, дошли за пролетното пробуждане на цветята.

Както е известно, пиринските клонове на партията са голям проблем за Станишев. За последните два месеца над 4000 членове и симпатизанти на БСП са пренесли доверието си към АБВ на Георги Първанов, пише пресата.

Затова нашият Леонид има все по-изразеното управленско поведение на Леонид, ама Брежнев. Защото все по-трудно му е да занесе нещо вкъщи, пък било то и подарен презерватив, камо ли хляб в къщите на народа си. А на Ханес Свобода гума за протектор не му трябва, защото не оставя гърба си гол и не се одупва нито партньорски, хеле пък и отбрано медийно. 

Всъщност с презерватив, другари, срамът от оголения гръб не е по-малък. Просто е по-хигиенично. 

Темата е особено актуална и с оглед на европейските ценности за свободен инцест и категорично утвърждаване на третия пол, за което предстои да гласуваме на 25 май.


Източник: Симо Русев, Facebook