Пладнешки разбойници в Крим

Истинските намерения на Кремълския "мъдрец" най-накрая лъснаха

Все по-очевидни стават истинските намерия на Кремълския "мъдрец" с анексията на Крим. Приказките за загриженост за руската общност на полуострова, за сигурност и отбрана от „надвисналите опасности“ от Черно море, за езиковите неволи на пенсионерите, които при получаването на пенсиите се измъчват, ако вместо руското „Спасибо“ кажат украинското „Спасибі“, всички тези празни приказки се оказаха въздух под налягане, демек – надут кремълски балон. Истината лъсна днес. И тя е това, което нашия народ нарича „пладнешки обир“.

С анексията на Крим Русия заграбва недвижима и движима държавна собственост на държавата Украина за стотици милиарди долари. Това ако не е пладнешки обир осъществен от големи, ама наистина големи, крадци и разбойници, здраве му кажи. Всъщност, премиерът на Украина се е изразил достатъчно дипломатично. Ето неговите думи:
„Използвайки оръжие, Русия ограби Украина и национализира десетки обекти принадлежащи на украинската държава. И в случая не говорим за милиарди, а за стотици милиарди долари.“

На фона на тези пладнешки разбойници нашите мургави братя изглеждат като ангели хранители на българската държава собственост. Пооткраднат някоя и друга железопътна релса, разкостят някоя изоставена стопанска сграда, отвлекат някой съветски струг – как да ги наречеш крадци? И още една разлика. Нашите като краднат и бягат. А „синеоките“ от Кремъл поставят дори посред улицата картечница, за да варди ограбеното - показва го снимката от Севастопол. Та такива ми ти работи с пладнешките обирджии през ХХI век!

Това написа Александър Йорданов на своя профил в социалната мрежа "Фейсбук":