Червеният сценарий засега успява

Това бе заглавието на уводна статия в бр.5 на в."Демокрация" на този ден преди една година

В нея твърдях следното: 

"Премиерът подаде оставка на правителството и с този акт откри трасето на новостроящата се червена магистрала – връщането на БСП и ДПС и техните протежета във властта. Сериозна помощ на червения сценарий оказаха и политици като Кунева, Костов и Сидеров. Техните задружни „опозиционни“ усилия доведоха до парадоксалната ситуация, че реалните виновници за кризата в страната – познатите лица от бившата „тройна коалиция“, днес ще се опитат да се завърнат триумфално във властта. Както през 1997 година, така и сега, справедливият протест на хората бе превзет от сценаристите на прехода. И както тогава се появиха дебеловрати момчета, за да подкрепят дирижираната смяна на Виденов, така и сега млади качулатковци бяха изпратени, за да подкрепят завръщането на Станишев, Кунева и Доган във властта. Затова и първият извод от подадената оставка е, че засега червеният сценарий успява.
Премиерът на България постъпи достойно, като истински държавник. Показа, че поставя националния интерес над партийните интереси. Доказа, че за него управлението не е самоцел, нито чисто партийна кауза. Оставя страната с приет бюджет и с по-високо финансиране от Европейските фондове за следващите седем години.
България влиза в спирала на политическа нестабилност, на безвластие и това ще се отрази още по-тежко върху живота на хората. Протестиращите срещу монополите сега ще видят тяхното истинско развихряне. Хората постепенно ще разберат, че икономическата мафия има свои интереси и атаката срещу Борисов е била дирижирана от нея. Ще разберат, че „вдигането на цените“ е направено съзнателно с цел дестабилизиране на правителството и създаване на условия за завръщане на познатите грабители на България. След оставката на правителството страната е на кръстопът.
Предстоят предсрочни парламентарни избори.
Започва голямата политическа говорилня, стартират политическите совалки и договорки. Политическият елит на прехода ще започне да се съешава. Впрочем, не случайно се промъкна информацията за тайна среща на „опозицията“ срещу Борисов доминирана от БСП. Резултатът от това ще бъде само един –
Задълбочаване на кризата в страната."

Омръзна ми да бъда прав!