Лъжата: "Доган дърпа конци"

Доган е обикновен продукт на българските "тайни служби"

От години слушам една теза, изричана от политици и журналисти, която накратко гласи: "Доган дърпа конците в България".

С други думи, роденият като Ахмед Исмаилов Ахмедов в добричкото село Пчеларово е лицето, което определя, ако не всичко, то много от най-важното в българската политика. Тази теза се повтаря от години. Тя е удобна.

Тя оправдава безпомощност и нестаналост. Доган е демонът, който е объркал необратимо нашия „сбъркан“ преход. Това казва тази теза. Аз категорично я отхвърлям и не я приемам. След разкриването на досиетата стана ясно, че Доган е обикновен продукт на българските „тайни служби“ или на „бившите“ от „бившата ДС“. Проблемът е, че нито „бившите“ са „бивши“, нито ДС е „бивша“. 

Доган е ИНСТРУМЕНТ за гарантиране на влиянието на „бившите“ върху настоящето в интерес на партията, която управляваше страната и преди 1989 г. Безмислено е да се гневим на Доган. Той си върши работата перфектно. Проблемът е, защо тези, които разбират неговата „работа“ не си вършат своята.
Кое е това, което би застрашило „перфектната работа“ на задкулисието, което олицетворява Ахмед Доган?
Отговорът е: трайното отстраняване на БСП от властта. През ХХ век само СДС е отстранявал БСП от власт. През ХХI век досега само ГЕРБ е отстранявал БСП от власт.
Отговорът на антикомунистите, на демократите, срещу сценария и лъжата наречени „Доган“, трябва да бъде един: ЕДИНОДЕЙСТВИЕ, РАЗБИРАТЕЛСТВО, ОБЕДИНЕНИЕ. Само това е истинската заплаха за статуквото, за властта на „бившите“ , за БСП. И тогава лъжата „Доган дърпа конци“ ще престане да съществува.

Още от Александър Йорданов във Фейсбук