Отворено писмо до Н.Чакърдъкова от една от викащите ОСТАВКА на площад Батенберг

Общество

03-01-2014, 19:09

Снимка:

<h5>gerrynikolova.blogspot.com</h5>

Автор:

Гери Николова

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Нямаш усещане за родина. Потресена съм”, казва през сълзи, свидетел на минаващите контри

Протестът днес през обектива на Ройтерс (галерия)

Простете студенти!

Колтуклиева поиска оставката на Орешарски

Политик на годината е Протестиращият човек

Прибрахме се за ОСТАВКА! (галерия)

Ранобудните студенти: Къде сте?

"Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!" в Стара Загора

Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!

ОСТАВКА! Това да ни донесе Новата година!

Софиянци скандираха "Оставка" (видео)

Незрящ от Добрич подновява гладуването си с искане за оставка на правителството

Април и май са най-опасните за правителството периоди - може да се стигне до оставка и нови избори

Протестираме! Защото имаме глас!!!

Честита Коледа и Здрава Нова година, госпожо Манолова!

Събудете се!

Самуил Петканов: Новогодишно обръщение към премиера Пламен Орешарски

Асен Генов към Богомил Бонев: гиди мекере ниедно...

Звезден дилижанс "Оставка" за властта вместо Честита Коледа! (на живо)

Протестът в навечерието на Нова година (обзор)

2013: Кой предложи Пеевски?

Кой предостави властта на ДПС?

Ранобудните студенти: Можем да победим! (видео)

Идвайте! Това са нашите деца!

Г-жо Чакърдъкова,
аз бях една от протестиращите в новогодишната нощ, както съм от 204 дни насам. Изключително нагло изказване е от Ваша страна да твърдите, че някой би могъл да ме накара да протестирам "не от своя гледна точка" толкова време, против волята ми. Напротив!


Моите убеждения да протестирам са свързани с морал, принципи, свободолюбие, вяра в демократичността, справедливостта, и желание да видя България свободна най-накрая.
Вашето убеждение да бъдете част от зрелището на "Батенберг" в новогодишната нощ се измерва в ... левове, поне 2-3 хиляди (вероятно повече), нали?

И правилно сте забелязала - ентусиазираните хора на площада бяхме именно ние - протестиращите. Понеже ние искаме свобода, искаме я ЗАЕДНО, защото каузата "България" ни направи приятели и понеже знаем, че правото е на наша страна - ни е леко на сърцата. А забелязахте ли угрижените лица на останалите хора там? Скритите зад усмивките страхове и притеснения как ще я карат от следващия ден натам? Скептичните погледи, стоящи зад пожеланията за по-добра година?

Изключително нахален и безумен беше и Вашият призив по време на концерта - да сме щастливи ПОНЕ НА НОВА ГОДИНА! Де факто Вие признахте, че българите са нещастни през цялото останало време. И логичният въпрос е КОЙ е виновен за това? Нима не носи отговорност именно правителството, което за 7 мес. ни зароби с 6 млрд. заеми? Хората, които под една или друга форма все са в управлението на страната ни за десетилетия назад и освен че окрадоха земята и народа ни - те направиха и още по-страшното - ОБЕЗВЕРИХА българите!Отнеха им силата на надеждата и свободата да мечтаят!

И как при това положение Вие искате от нас да МЪЛЧИМ в новогодишната нощ? Да се примирим с отпуснатото ни за нова година зрелище и да сме "щастливи", за да не разваляме рахатлъка на крадците и да не смущаваме робският сън на сънародниците ни ли?

Питате кой ми е дал правото да викам "ОСТАВКА" там, на площада? ДАНЪЦИТЕ МИ, г-жо Чакърдъкова, те ми дават това право, фактът, че съм работодател на машината, наречена "Държава", дето би трябвало да се съобразява с мен и да работи в моя полза!

КОЙ плати Вашият хонорар за участието Ви в зрелището на "Батенберг"? Замисляте ли се за това?

Разбирам, че с оглед Вашите близки връзки с Г.Първанов-ГОЦЕ и явното пристрастие към червената част от политическата сцена, вероятно сте била изнервена от нашите скандирания, ама ако Вие бяхте там като част от зрелището и за единия хонорар, аз бях там за 202 път - не за хонорар, а за да има бъдеще за България! А то е възможно само при категорична промяна на червено-мафиотското-олигархично статукво в управлението на страната ни! Така че - "ОСТАВКА!", г-жо Чакърдъкова!

За ОСТАВКА е време, с празник или без празник!

Източник: gerrynikolova.blogspot.com