Коледно обръщение на Едуард Сноудън (видео)

Свят

25-12-2013, 21:39

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кой взима на работа Едуард Сноудън?

Днес всеки един от нас в джоба си носи сензори, които следят всяка наша стъпка... Замислете се за миг какво означава това нещо за нашия личен живот...

Бившият служител на Агенцията за Национална Сигурност ни напомня колко е важна конфиденциалността на личния живот и колко неправилно е масовото наблюдение и подслушване на гражданите от страна на правителството.
В своето кратко изказване Сноудън казва, че детето родено в съвременното общество няма да разбира понятия като конфиденциалност и право на личен живот, и че точно за това ни предупреждавал Джордж Оруел в далечната 1984г. 

"Нашите деца няма да има откъде да разберат какво значи да останеш насаме със себе си и да имаш мисли, които не са записани и анализирани. Това е сериозен проблем, защото личният живот има значение" - обобщава Сноудън.
Той призовава обществото и правителството към съвместна работа за възстановяване правото на личен живот и прекратяване на масовото следене и подслушване: "Ако правителствата наистина искат да знаят какво мислим, то по-евтино и удачно е да ни попитат, отколкото да ни шпионират".