Кой иска кървава събота

БСП организира манифестация на гърба на Вечното дерби. Какъв е шансът да стане беля?

Срещнали се на Орлов мост фен на "Левски", фен на ЦСКА, фен на Орешарски и фен на оставката на Орешарски. Звучи като начало на тъп виц, но в събота ще е реалност.

БСП свиква шествие в подкрепа на правителството с отправна точка на един хвърлей разстояние от стадиона, където ще се играе Вечното дерби. Стартът е само 3 часа преди първия съдийски сигнал.

Окопалата се зад стени, метални заграждения и 4 кордона жандамеристи власт трудно може да си организира партийното надъхване в по-неподходящ момент. Преди броени дни страната ни пак влезе в световния новинарски обмен с викове "Оставка!", полиция на талази, пукнати глави и блокиран парламент. Настроенията "за" и "против" кабинета са все по-радикални и всяко действие на някоя от двете страни се възприема като провокация.

А БСП свиква шествие. Няма да се размине без рейсове от страната. Плюс бъдещи социалистически "калинки", защото столичният социдер Калоян Паргов нареди на председателите на районните съвети в специално писмо да свикат под червените знамена всички "кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби".

(А правеха комисия за разследване на "калинките" на герберите?!)

Важното е да се спретне една манифестация в подкрепа на властта - с участието на кариеристи, пенсионери и гости на столицата. При това с начална точка емблематичният за борбата със статуквото Орлов мост.

Идеята за "масовото мероприятие" на управляващите може и да вбеси някой до степен да метне някой камък. Социалистите са наясно какво послание отправят с действията си.

Иначе нямаше да организират проявата точно преди мача между "Левски" и ЦСКА. Предвид факта, че през последните седмици феновете на двата клуба са в истинска война - с метални пръти, камъни, потрошени автобуси... При последния сблъсък на двата гранда едва не се стигна до грандиозно меле в района на Попа. Със сигурност има още много сметки за разчистване.

А БСП свиква шествие. И то по начин, който гарантира реципрочна проява на противниците им. Политически сблъсък и до него футболен - колко минути ще са нужни, за да се слеят в едно голямо меле?

После вече е ясно. Камък, "ситуацията е извън контрол, нямаме избор", робокопи, палки, водно оръдие, за ръцете и за краката - в джипките, щурм на Ректората, кръв по жълтите павета, счупени ръце, арести, арести, арести, "това правителство трябва да изведе България от дълбоката морална криза" и т.н...

Станишев, Местан и Сидеров продължават да говорят, че някой друг иска да дестабилизира държавата. Ебати тъпия виц, честно.

 

Явор Николов, Webcafe