Не е луд показващият среден пръст, а вкаралите го в НС

Общество

05-10-2013, 00:16

Снимка:

karolev.com

Автор:

Владимир Каролев

Всичко от Автора

България

Днес, депутатът от АТАКА Десислав Чуколов изрази зрелищна арогантност и безочие като публично показа среден пръст на протестиращи пред парламента граждани. Но не е луд този депутат, който показва средни пръсти на народа си, луда е тази част от народа, която го е пратила в парламента. Критична маса избиратели продължават да смятат, че щом някой политик говори глупости или популизъм, които им галят ухото, то всичко, с което се изчерпва тяхната отговорност и участие в тази държава, е да пуснат бюлетина за него и да чакат тези глупости и популистки обещания да се случат. Да, ама не. Над 2000 години история на човешката цивилизация показват ясно, че всеки народ, във всеки момент, когато е работил в посока неприкосновеност и защита на частната собственост, е просперирал, без значение изходната точка на развитие и всеки народ, който е работил в противоположна посока е западал. Няма значение дали популизмите за национализации на рудодобивни, енергийни, водоснабдителни, високотехнологични, търговски или финансови компании галят ухото или не, няма значение дали ще изпратят Чуколов, Муколов или Куколов в парламента, крайният резултат винаги ще е един и същ – обедняване на средностатистическия избирател (често комбинирано със забогатяване на политиците) и международен и национален резил.

По света

Импасът в САЩ продължава, като Бойнър и Обама си разменят нападки през медиите. В Италия дебатиратизключването на Берлускони от Сената, поради обвиненията му в данъчна измама. Преди няколко дни той заплаши да изтегли министрите си от коалиционния кабинет и да предизвика предсрочни избори, но по време на вота на доверие си обърна позицията.
Япония потвърди целите си за увеличаване на монетарната база. Публикуването на икономическите данни от САЩ беше отложено, поради неработещите държавни статистически служби. Политическият цирк продължава.

 

Източник: karolev.com