Пикливият преход от селото към София

Общество

16-10-2012, 00:26

Автор:

Владимир Зарков

Всичко от Автора

Защо в София 10 години няма нито един глобен пикаещ на обществено място?

21 часа, София, зала "Универсиада". Тръгвам да се разходя малко. Малко, малко, ама май си е бая. След около 55 минути съм на ЦУМ. Равносметката - тъжна. Не за София, а за селяните в нея. Не за тези по произход, а по мислене. А може би по немислене? Защото трябва да си рядък идиот, за да се изпикаеш в центъра на София. Не се извинявам, защото не е вулгарно. Това е градски спорт. Или неградски. От "Универсиада" до ЦУМ ще се сблъскаш с поне 4 свободно уриниращи обекта. Аз се сблъсках с толкова. При това без да съм се оглеждал. Просто се набиват на очи. Първият е в подлеза на "Ситняково". Последният - на гърба на Халите. За какъв европейски съюз говорим? Ние си оставаме в Ориента. В този дето като ти се припикае, вадиш го и пикаеш. Ама било центърът на София. Чудо голямо, това ти придава величественост. В крайна сметка колцина са припикали "Заимов"?

Това е чест за стотиците хиляди столичани в повече. За тях софийското жителство се взима като го овесиш до дърво в Борисовата градина, в Западен парк или дори зад "Пикадили". Само, защото това последното някои го приемат като въпрос пика ли? Абсурдно е в центъра на София всеки втори подлез да мирише на онова, на което някога е миришел селкият нужник. Откъде накъде днес тъпанари от мина Чибаовци ще оценяват социалната си реализация в столицата според това зад колко величествени места в София са намерили своето облекчение? Защо в София 10 години няма НИТО ЕДИН ГЛОБЕН пикаещ на обществено място?

Когато те плюят има начин да се направиш, че дъжд вали. Но когато те припикават, не може! Тогава изглеждаш глупаво. И миришеш. Така както миришат някои неща в столицата. Затова драги селяни (не по произход, а по мислене), дръжте си онези неща в гащите и ги източвайте само у дома. След което пуснете водата. Защото аз, защото той, защото тя, защото всички искаме като излезем да се разходим в парка "Заимов" да не нагазваме онова, което не сте решили, че трябва да изпуснете вкъщи.

Ха, сега попаднах на нещо интересно. В Будапеща миналата година са глобени 9482 души, които са пикаели на места, които не са за това. По-миналата година са били два пъти повече. Догодина ще са два пъти по-малко. И така докато останат четирима. Минаващите транзит Сульо, Пульо, Атанас и Спас. Тези четиримата сигурно пикаят горди, че са "булгар, булгар". Какво да правиш, поредният пиклив проблем на София. И на прехода. На прехода от селото към София. На прехода от София към ЕС.