София - столица на футболната проституция

Общество

25-05-2012, 16:12

Автор:

Владимир Зарков

Всичко от Автора

Срамно е 2-милионен град да обира калъфките на Ловеч и Разград

40 месеца София не е ставала футболен шампион! Нищо, че е населила 1/4 от "А" група. Нищо, че е 1/4 от България. Количествените натрупвания за съжаление доведоха само до качествена проституция. Такава с имената на отборите, с историята им, с миналото на десетки милиони столичани, създали митовете Левски, ЦСКА, Локомотив, Славия...Днес това са посмешищата на "А" група. 30-хиляден Разград направи дубъл! Преди това 25-хиляден Ловеч взе две поредни титли. За същото време 2-милионна София едва додрапа до една купа на България! Унизително е. Тъпо е за този град, 6-хиляден стадион в Делиормана да донесе повече приходи за Лудогорец от билети, отколкото "Герена" и "Армията" накуп. Футболът в София е на дъното и не си ли подаде носа над водата още следващия сезон, може да стане фатално.

ЦСКА профука 8 точки преднина. Отборът е раздиран от дългове и черно тото, хвърлен в ръцете на пернишки чукундури. В Левски легенди плюят легенди. Даже не прасета. Нищо свято не остана. Наско - продажник, Гонзо - некадърник, Гунди - комунист. В Славия Венци Стефанов пак обеща титла. За 896732451-и път! Никой не му вярва. Виж, на Божов вярват. Този дето каза, че Славия без да купи съдия и Калиакра не може да бие. Ами Локомотив? 14 поредни мача без победа! Това никога не е било. При никой. И там тото-резултати, живуркане само защото Гигов е в Изпълкома.

Ужасяващо е случващото се със софийския футбол. Той не живее заради играта, а заради мерака на този или онзи да е някой. Такива като Гигов, като Венци, като Батков и Гърнетата дерибействат в храма, издигнат от Гунди, Котето, Жоро Найденов, Чоко Василев, Жужо, Любо, Начко, Соколето и останалите стотици футболни икони на София. Днес, вместо пред тях да се кланят запалянковците, за които футболът е смисъл на живот, търговците предлагат в храма проституция. Я ЦСКА за коефициент ще опука 8 точки преднина, я Локо ще падне и от сборен отбор на циганите от Негован, я Венци ще спаси от изпадане който дойде с куфарчето. Ужас, софийският футбол се превърна в куфарна търговия, в куфарна проституция. Затова 70 пъти по-малкия Разград днес е шампион. Затова е и с купата. А София е футболен шантан.