Последните 90 минути на "Титан"! Или първите

Общество

23-05-2012, 14:39

Автор:

Владимир Зарков

Всичко от Автора

За Гърнетата 8-те профукани точки ще са по-страшни от 7-те на Васил Божков

ЦСКА е изправен пред своя Сталинград. Пореден такъв за клуба и първи за собствениците от "Титан".

За три сезона в Борисовата градина, те загубиха три титли. Четвърти провал ще е фатален. Защото гарантира и пети.

Тъй като е сигурно, че догодина шампионът може да е само един - Левски.

Затова, ако довечера в 22 часа над Разград се веят зелени знамена, Гърнето и Праховеца направо да влизат в местната джамия "Ибрахим паша", да завиват чалмите и да изчезват.

Защото опитат ли се да се върнат в Борисовата градина, ще им се случи нещо страшно. Червената душа може да носи на унижения, но не и да търпи безкрайно. 7 пропилени точки аванс бяха достатъчно основание за народен натиск над Васил Божков, след което най-богатият българин напусна клуба.

Довечера ЦСКА може да надмине себе си, като опука 8 пункта аванс. Ако това се случи, е сигурно, че Сектор Г ще отнесе Праховците като земетресение циганска къща в Граовско.

Гърнето, Праховеца, Перо, Цимбика и останалите от Бандата на прякорите нямат никакво оправдание, ако не са шампиони. На тях им бе разрешено всичко - да играят с допинг, да не плащат за играчи, да крадат такива. Въртяха коня си в "А" група, като Ибрахим паша в Разград. И ако след всичко това спечелят поредната си калъфка, това ще е презервативът, с който Червената България ще ги насили. Защото за нея болката от загубената титла ще отмине, но срамът от 5-те сухи години (минимум) ще е вечен. Затова довечера боклукчиите имат само един полезен ход - да вдигнат титлата. Първата в тяхната история. Спечелена след може би първите истински 90 минути на един нов ЦСКА. ЦСКА на Стойчо, който върна публиката на стадиона, който накара хората отново да повярват в Харизмата. Червените не играят нищо, но побеждават. И това е единственото важно нещо за доктрината "ЦСКА". В нея място за сантименти като красив футбол няма. Важни са трите точки, важни са трофеите.

За три години и половина начело на ЦСКА, "Титан" спечели една купа на България. А, да, и една харизана от Любо Пенев Суперкупа. А човекът, стигнал до единствения трофей в боклукчийската ера - Милен Радуканов, пък го натириха позорно. За да се отвоври място за някакъв сръбски измамник. Бандата на прякорите се нуждае неистово от титлата, за да докаже, че това не са умишлени грешки, а такива на растежа. Шампионският трофей ще е единственото алиби за Кралете на боклука, оневиняващо ги за всичко сторено до момента. На феновете не им пука, че Гърнетата са покрили 15 милиона лева стари задължения. Те бяха спуснати от държавата в ЦСКА за да направят това - с парите от общинския боклук да съживят умиращият колос. И ще бъде отчетено, че са се справили, само ако довечера "армейците" станат шампиони. В противен случай просто едни селски хитреци са използвали витрината "ЦСКА", за да се легитимират като нещо повече от собственици на свинеферма. Превръщайки през това време самата витрина в долнопробен щанд за напразни надежди.

За ЦСКА това е най-важния мач през новото столетие. Не го ли спечели ще потвърди порочното си зачатие. Не може някога, когато партията ти е била и майка да ставаш по 10 пъти поред шампион, а сега два пъти по 5 да почиваш. "Армийците" вече имаха своята петилетка на мъка. Точка сложи Стойчо Младенов с един мач срещу Левски на "Армията". Тогава ЦСКА победи с 3:0 и още през есента си гарантира връщане там, където му е мястото - на върха. Сега Екзекутора отново е тук, отново трябва да спасява ЦСКА. Гениален манипулатор или обикновен ревльо, страшен треньор или с добри приятели на тихия фронт, няма значение. Стойчо е единственият, който може да спаси ЦСКА. Както срещу Ливърпул, както след това и от скамейката. Ако довечера и той се провали, значи този ЦСКА не може да го спаси никой. Тогава ще е най-добре да дойдат танковете. Тези от сектор Г, които изметоха Лупи, които накараха "Титан" да разбере какво е ЦСКА. Ако не са разбрали, ще го разберат довечера.