Харизанов: Голяма част от министрите на Слави са непознати за българското общество

"Във високомерието на Слави Трифонов има политически сексапил, но не съм сигурен в дългосрочен план дали води до успех. Изобщо не съм сигурен, че е очарователно за т.нар. партии на протеста и за подозираната в евентуална подкрепа БСП, която трябва да обясни защо подкрепя това правителство от американски възпитаници, без да иска нищо. Трифонов казва, че не иска коалиции, предлагам правителство и го подкрепяйте, ако щете". Това заяви пред БНР анализаторът Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Според него предложеното правителство от ИТН прилича на "нещо, чиято цел не е да мине през пленарна зала и не е да управлява". В предложените от Слави Трифонов министри има огромен брой непознати за българското общество хора, заяви Харизанов.  По думите му те са с внушителни биографии, но с не са с внушителни познания за българската действителност.  Харизанов допълни, че им липсват и внушителни контакти в България, както и уважение в професионалните сфери тук, а според него това е важно.

Според Харизанов цялата история прилича на "тролене на политическата система от ИТН" и допусна "да продължат да я тролят с още едни избори".  

Анализаторът коментира и изборният резултат на ГЕРБ, като заяви, че партията продължава да е водеща политическа сила:

"Срив в подкрепата за ГЕРБ не се случи, отливът е факт. Не виждам някой, който да е големият печеливш от този отлив".

По думите му никой в ГЕРБ не е притеснен от хипотезата да са опозиция.