Г-жо Нинова, знаете ли колко струва един хляб?

Политика

05-09-2018, 12:35

Снимка:

Facebook

Автор:

Венци Мицов

Всичко от Автора

След като се посмяхме и пуснахме в упражнение остроумието си по повод "излизането на БСП сред народа" е време да кажем и нещо сериозно и неприятно. Скъпи колеги от БСП. Сред народа е леко тегаво. Това написа в свои коментар във Фейсбук Венци Мицов.

Не знам дали знаете, но народът не се интересува нито от отрицателното ви становище по повод Истанбулската конвенция, нито от пленумите ви, нито от подобни интересни за вас и непонятни за всички останали неща.

Народът се интересува да знае защо вие сте партия, изразяваща волята на пролетариата, на дребните трудещи се. Но автопарка на вашите лидери струва колкото стойността на част от все още работещите заводи у нас. Народът се интересува защо назначихте КОЙ за шеф на ДАНС и защо, когато ви попитат за Бенчо Бенчев, вие казвате - "Ама не е сега това темата". Но дори и да ми кажете, че това не е така и че демокрацията ми е отнела здравия разум, ще кажа едно.

Не, вие не сте лява партия.

Може и да сте били такива по времето на Димитър Благоев, когато идеалисти са смятали, че работническата класа не може да бъде "подтискана и унижена". Но днес вие сте най - тривиална консервативна партия, която се води лява само защото инерцията е такава.

Вашето ляво е много по - дясно от претенциите на уж градската десница, която пък кой знае защо се представлява от "Могъщите три" - Зелени, ДСБ и Да БГ. Те са далеч по автентично леви и далеч по - големи марксисти от вас, но дори и това не е интересно в случая.

Сред народа е тегаво.

На народът вече му писна.

Но народът, уви, не вижда никаква алтернатива на хоризонта.

И вие знаете това.

И ще се възползвате от него.

Така, както от това се възползват и ГЕРБ.

И ДПС.

И ОП.

Впрочем, госпожо Нинова, имам няколко въпрса, които ще задам оттук към вас, защото знам, че така или иначе няма да ми отговорите:

- след като излизате "сред народа" ще спрете ли да получавате заплатите си в народното събрание?

- с какво ще ходите сред народа - пеш или с кола и шофьор?

- ако свалите ГЕРБ, имате ли кандидат за шеф на ДАНС?

 

И последен - много важен въпрос?

Госпожо Нинова.

Знаете ли колко струва един хляб в магазина?

Нямам повече въпроси...