Корнелия Нинова и Румен Радев смразени - лидерката на БСП с червен картон от президента, фръцна се да буди държавата сама

Политика

04-09-2018, 18:50

Снимка:

Facebook

Автор:

Източник: ПИК

Всичко от Автора

Лидерката на БСП Корнелия Нинова най-сетне проумя, че положението с нейния любим президент Румен Радев е "храни куче да лае", пише ПИК. След вчерашното обръщение на държавния глава към нацията, която за него е народ, стана ясно, че той не ще избори и не вижда никакъв смисъл да търси алтернатива в сегашната опозиция, защото явно не я вижда като такава.

Нинова получи червен картон от президента, а за това тълкувание се разбра и от днешните изявления на приближени на лидерката. Драгомир Стойнев в парламента обидено обясни, че щом Радев не смята за алтернатива, те пък сами ще хукнат из държавата да обясняват това с надеждата, че ще я разбунят.  Пък току-виж и Славчо Трифонов дал рамо с някой чалга-концерт, докато още е топло. Макар червените толкова да разчитаха, че именно Радев ще им размете пътя към властта. Но не би!  Човекът си има свои планове за това, а с червените на гръб, едва ли ще го огрее.

От разкритията на политолога Антон Тодоров в студиото на ПИК TV стана ясно, че хора от президентската администрация митарстват из страната да му правят партия, която пряко ще удар броя избиратели на БСП и ще примъкне към себе си най-вече ония червени привърженици, които харесват Нинова и стават все повече и повече. "Идваме при вас!", заплаши възторжено Нинова гражданите от парламентарната трибуна, понеже не й остава нищо друго, освен да поведе скромната си чета от червени апостоли из страната да проповядват невчесаните мисли в нейното учение "Виизия за България" и да се готви за безвъзвратната загуба на европейските избори през май.

Истината обаче е малко по-различна. А мотивацията на Нинова е доста по-битова. Червената лидерка най-сетне осъзна, че патардията, която вдига в пленарната зала и из кулоарите, хулейки управляващите за всичко, не покачва шансовете й да спечели властта, нито бесепарите да я обикнат. Още повече, че преди парламентарната ваканция стана ясно, че се е скатала от 25 заседания на парламента и е гласувала само 61 пъти от общо 1374. Сиреч, цялата й пара, че се грижи за народ отишла в свирката на шумотевиците, които вдига. Та затова сега намери политически аргумент дори за мързела си да си върши депутатската работи и за да не боде очите, помъкна и още 60 души със себе си. Като че ли червените избиратели са гласували за нея, за да шета напред-назад из родината, а не да защитава интересите им.

Прелюбопитен остава въпросът и как ще се изхранват тези депутати начело с Нинова, при положение, че те не получават заплати за дните, в които отсъстват от работа безпричинно. Което рязко ще снижи доходите им. И не е ясно дали Нинова им е обещала да ги възмезди със съответната сума от субсидията или те са просто едни много богати социалисти, на които не им трябват заплати, за да изхранват семействата си и да покриват нуждите си.

Но ако пък субсидията на БСП се използва за възмездяване на прикритието на мързела на Корнелия Нинова, това вече е истинско безобразие, защото тези пари са наши - на всички български граждани, независимо дали харесваме Нинова и БСП, или не. И в правилата за използването на тези пари ясно е казано, че те могат да се харчат само за политическа дейност. Така че прокуратурата може от сега да запретне ръкави и да влезе на "Позитано" 20, за да провери как се разходва държавната субсидия от социалистите.