Волен и Валери – „плажни снимки“, „роднини“, „наркотици

Политика

16-08-2018, 14:48

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Волен и Валери: Емоционални сме, да не искате 240 робота

Шефът на Атака пита дали Симеонов ще подава оставка

Няма и месец след като премиерът Бойко Борисов помири Патриотите и обяви, че всички преглъщат егото си и продължават да работят, а Волен Сидеров и Валери Симеонов си спретнаха нов конфликт. Този път двамата „приятели-съперници“ са в интересен сценарий, включващ „плажове“, „любовници“, „братовчеди“ и „наркотици“.

И всичко това в рамките на един-единствен ден!

Ето и хронологията: След подновяването на напрежението по оста Сидеров-Симеонов тази седмица, лидерът на Атака поиска рокади – смяната на шефа на РЗИ-Бургас, който бил и братовчед на Симеонов.

Пълна глупост нарече вицепремиерът твърдението на Волен Сидеров, че шефът на РЗИ-Бургас му е роднина. Не съм от Бургас и нямам роднини там, отсече Симеонов пред ПИК.

Във Фейсбук последва нов пост на Сидеров:

„В Созопол всички ме познават и ми казват, че този директор на РЗИ-Бургас Георги Паздеров е някакъв роднина на Валери Симеонов. Само така може да се обясни поведението му - той изпълнява всичките желания на вицепремиера като млада булка. Вицепремиерът казва, че моите съветници ми дават грешна информация. Аз пък твърдя, че неговите съветници са инициирали всичко това. Те са крупни бизнесмени“, написа председателят на ПГ на ОП.

„По същата логика аз мога да кажа, че неговите действия са мотивирани от затварянето на „Какао бийч” и други такива, които в Бургас са свързвани с разпространението на наркотици, и той ги покровителства, но не го казвам”, отвърна Симеонов в ПИК с уточнението, че всъщност нищо не казвал.

Междувременно в социалните мрежи нещата ескалираха на съвсем друго ниво. Фейсбук-група публикува плажни снимки на предполагаемия Симеонов с предполагаема негова съветничка, за която се предполагало, че му е любовница.

Валери Симеонов влезе в обяснителен режим отново през ПИК.

„Видях го това нещо във Фейсбук и се смях. Това е поредният опит да се опитат да ме уязвят и окалят, защото си върша работа. Нито съм аз на снимките, нито пък имам нещо общо с показаните жени. Да бяха оградили и другите жени по плажа и да пишат, че са мои. Единствената истина е, че, когато ходя на плаж, ходя на българското Черноморие, а не на Варадеро и на Френската Ривиера“, посочи отрече Симеонов.

А постовете на Волен Сидеров на всеки няколко часа не секват. Той се заканва наесен да е на всяко заседание на кабинета, за да стопира лобистките идеи.

„Питам сега Симеонов: ще подаде ли оставка, защото държавната инспекция го е опровергала? Ако има достойнство, да я подаде. Миналата година вицепремиерът Симеонов изви ръцете на правителството да приемат план за Пирин. Тези, които го защитаваха пред медиите - и Валери Симеонов, и министър Нено Димов, ще подадат ли оставки, след като планът е отхвърлен от съда“, продължи и на следващия ден Волен Сидеров.