Г-н Радев, гостувал ли сте на Бенчо Бенчев, той ли е спонсор на кампанията ви? - bulgaria.utre.bg

Г-н Радев, гостувал ли сте на Бенчо Бенчев, той ли е спонсор на кампанията ви?

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
07 август 2018, 19:25 | България Утре
  • Снимка:
    президентство

Мълчанието би било равнозначно на гузност

Преди време президентът Радев попита премиера Борисов: срещал ли се е и продължава си да се среща с Пеевски, въртят ли двамата общ бизнес, осигурявал ли му е обществени поръчки. Радев минава за принципен човек, блюстител на строгите нрави в политиката. На свой ред сега

трябва да отговори и той: Срещал ли се е с Бенчо Бенчев, гостувал ли му е в къщата? Спонсорирал ли е Бенчев избирането му на президентския пост? Какви са връзките му с местния олигарх, въплътил се в ролята на ятак на Митьо Очите? Тези въпроси задава Недялко Недялков в блога си.

Тази сутрин по телевизията ключовият активист на БСП Атанас Зафиров в прав текст призна, че Бенчев е участвал в кампанията на Румен Радев. От друга страна самият Бенчев обяви пред репортер на ПИК, че е наливал "много пари на всички тия, дето сега се отричат от мен". Давал е и изграждането на местната структура на червената партия.

Според Бенчев нямало държавен глава, президент, който да не е идвал на крака в дома му. Всеизвестно е, да речем, че покойният Желю Желев е бил семеен приятел с Бенчеви.

Да не би българските президенти да си предават симпатягата с ролс-ройса като щафета? Възможно ли е аферата "Бенчев - Очите" да разплете чорапа на симбиозата между организирана престъпност и политическа власт?

Добре е Румен Радев, а и Георги Първанов (също издигнат от БСП) да проговорят по въпроса. Мълчанието им би било равнозначно на гузност.

 Коментари (1)

Потребител
ноел
НЕ Е ВАЖНО ГОСТУВАНЕТО А СПОНСОРИРАНЕТОЛ.АМА КОЙ ДА ТИ КАЖЕ...
08 август, 15:35 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета