Язди ли БСП федерацията по колоездене? - bulgaria.utre.bg

Язди ли БСП федерацията по колоездене?

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
30 юли 2018, 16:22 | Novsport.com
  • Снимка:
    bsp.bg

Не е нормално спортно състезание да се ползва за PR на която и да е партия

Проведеното в Габрово колоездачно състезание Купа „Васил Дянков – Бузлуджа 2018“ събуди множество въпроси. Според габровските информационни сайтове то е било в памет на починалия преди година известен деятел на колоезденето, по чиято инициатива е било възобновено. Интересното тук е, че колоездачите се бореха за купата и финансовите стимули ден преди на поляните около върха да се проведе традиционният събор на БСП. И лично Корнелия Нинова поведе състезанието, пише сайтът www.novsport.com.
Оказва се, че именно ръководената от Корнелия Нинова опозиционна партия е организатор на мероприятието. И осигурява освен всичко друго и награден фонд в размер на няколко хиляди лева. Дали парите са от държавната субсидия или от някъде другаде, не е чак толкова важно.
По-важното е защо събитие, финансирано от политическа партия е в календара на спортна федерация, в случая Българският колоездачен съюз. Проверка на Novsport.com показа, че „Купа Васил Дянков – Бузлуджа 2018“ фигурира в сайта на съюза и е официално обявено състезание. То е част от календара за проявите на БКС за тази година.
За да изясни ситуацията, Novsport.com се свърза с председателя на съюза Евгени Димитров. „Български колоездачен съюз не участва по никакъв начин в организацията на "Купа Бузлуджа". Появи се подобна информация, но ние пуснахме опровержение до медиите, защото в календара на Български колоездачен съюз са посочени всички прояви, които са на територията на страната. За всяко посочено състезание си има упоменат организатор, който отговаря за провеждането му, за всичко... В дадения случай с "Купа Бузлуджа", ние по никакъв начин не присъстваме, нито като организатор, нито като съорганизатор. Това си е проява на БСП. Български колоездачен съюз участва в организацията единствено на държавни шампионати, които са в изпълнение на договорите с Министерство на младежта и спорта", заяви той.
Но не можа да обясни защо записването за участие в състезанието, става чрез...info@tourofbulgaria.com, мейл към домейна на официалната страница на Международната обиколка на България! Която се организира именно от БКС... Логично възниква въпросът, защо участниците не се записват чрез мейл на БСП, която според Евгени Димитров се занимава с организацията?
Явно гузен от получилата се конфузна ситуация, шефът на БКС опита да се изкара жертва на някакъв заговор. "Начинът по който се представят нещата е опит да бъдем въвлечени в политическа интрига. Съществува Устав, който е точен и ясен - ние имаме един единствен принципал - Министерство на младежта и спорта, с който реализираме цялата държавна програма и политика. Всичко останало е пълно инсинуация, с която не знам кой и какво е целял. Добре, че съумяхме да се усетим навреме, за да реагираме", допълни Евгени Димитров. "Ако някой иска да направи купа еди какво си, ние не можем да го спрем. Както беше с изкачването на Витоша. Там също не участвахме. Затова бяхме длъжни да реагираме, защото, ще повторя, че това е пълна инсинуация", продължи шефът на колоезденето.
Проверката на Novsport.com около това колоездачно състезание показа, че за него няма заявка за финансиране в Министерството на младежта и спорта. Но далеч по-интересен е фактът, че БКС има сериозни задължения и дългове към своя принципал. Евгени Димитров не отрече този факт. "Това е нормално. Имаме си задължения, които изплащаме. Имаме споразумения. Министерството като принципал ни прави проверки, казва ни къде какво да се направим, за да се оправят нещата, това е една нормална процедура. Може да не сме съгласни, но то е в контекста на работата“, каза шефът на БКС.
Твърде възможно е, обаче проведеното в Габрово състезание да донесе сериозни главоболия на Евгени Димитров и партньорите му. Според информация на Novsport.com, се очаква Инспекторатът на ММС да започне проверка по случая. Защото наистина не е нормално спортно състезание да се ползва за PR на която и да е партия. Колкото и да твърди обратното Димитров.Коментари (1)

Потребител
велосипедист
Тази е готова да "яхне" и дявола,само да се добере до властта.Добре,че хората без акъл,които гласуват за тях,се еропеизираха и не искат да чуят за нея.Искаше на Бузлуджа чрез Гери-Никол да накара младежите от Габрово,Казанлък,Стара Загора да се качат на върха,а тя най-нагло да ги използва за PR акция,и да внушава на хората,че младите са с комунистите.Но плана не сработи,и беше принудена да яхне дори и вело-маратона,който е в памет на загинал колоездач.СРАМОТА!?!?!
30 юли, 21:22 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета