„Активни потребители”: По-евтин интернет със Западните Балкани ще стимулира бизнеса

Общество

27-05-2018, 07:00

Снимка:

Freeimages/Marius Largu

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

25лв. за половин имейл е абсурд

Започва процес за намаляване на роуминг тарифите между ЕС и Западните Балкани, обявиха от ЕК. По-ниските цени ще са факт още това лято, обещават от Брюксел, но това ще касае само използването на Интернет. По-евтин интернет със Западните Балкани ще стимулира бизнеса, коментира пред "България Утре" Богомил Николов, председател на Асоциация „Активни потребители”.

„Последно пътувах до Сърбия и Македония и обмена на един МВ струваше 25лв. Това е извън всякакъв коментар, защото един МВ може да бъде и половин имейл. Имам предвид един приличен имейл. И тази ситуация не подлежи на разумна обосновка. Според мен операторите максимално се възползват от ситуацията, но много хора просто си изключват телефоните, когато преминат границата. Как да правиш бизнес при това положение“, попита Николов.

По думите му е много важно съдържанието на договора и следенето за неговото спазване, за да могат потребителите максимално да се възползват от по-ниските цени на роуминга.

„Аз мисля, че когато ЕС е декларирал воля за това, ще станат нещата“, оптимист е Николов и очаква още това лято да се намалят цените на мобилния интернет.