Унижиха ли Радев в Москва? - bulgaria.utre.bg

Унижиха ли Радев в Москва?

От блогa на
Bulgariautre.bg
Bulgariautre.bg
Всичко от автора
23 май 2018, 08:28 | България Утре
  • Снимка:
    kremlin.ru

За Кремъл Радев е предател

Румен Радев на протоколно посещение в Москва. Разходил се по улиците, пили кафе с Деси Радева в тротоарно заведение в близост до Кремъл. Пили кафето си сами, като обикновени туристи – без охрана, без домакин, нещо недопустимо за посещения на високо правителствено ниво. Освен ако целенасочено не ни подадоха знак, че в Москва  Радев няма тежест на държавен глава. Това пише в свои коментар сайтът mejdu-redovete.com.

Затова господа социалисти, вместо да се радвате на високата чест, оказана на нашия президент в Русия, си задайте въпроса: Унижиха ли Радев в Москва?

Да, унижиха го. Та той можеше да стане жертва на улично престъпление, на терористичен акт, това не ви ли минава през ума?

Освен това

В дипломатическия  протокол има строго установени правила: премиерът на една държава се среща с изпълняващите същата длъжност на други държави. Президентите се срещат с президенти.

Тук протоколът е силно нарушен и едва ли е случайно.  За Кремъл Радев е  предател. Разбрахме го покрай онова предаване на Соловьов, в което се дискутираше визитата на руския патриарх в България.

И все пак, ако приемем, че поради присъствието си в Сочи Путин не е имал възможност да посрещне сам колегата си, то репликата на Медведев, че Москва очаква посещението на премиера на България, показва ясно, че руснаците не са се родили вчера и са наясно, че българският президент по конституция няма такива правомощия, че да взема решения за газови проекти.

Държа да отбележа, че не съм възхитена от подобно отношение към българския президент. В нормалните държави медии и граждани щяха да изригнат от възмущение за подобно отношение, а експертите щяха да „четат” подадените знаци. Защото знаци има. И те не са само към Радев, а към държавата ни.

Нина  Михайлова ( мнението е изразено в дискусия за визитата на Румен Радев в Москва)

…..

Коментар на редактора: В предаването на Владимир Соловьов след визитата на руския патриарх Кирил на тържествата по случай Трети март гостите дискутираха българската амнезия и неблагодарност.

Семьон Багдасаров – директор на Центъра за изучаване на страните от Близкия изток и Азия, заяви,  че сега на власт в България са „предатели и негодници”, които са забравили кой ги е освободил. Когато избраха настоящия президент, ние ръкопляскахме, припомни Багдасаров. Но този генерал от българските ВВС е завършил академия в САЩ. И каза: защо решихте, че съм проруски, аз съм проамерикански, пронатовски, аз съм единственият български летец, който се е обучавал в САЩ. Какво искате от този човек?Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета